SPIJS! Foodfestival verhuist naar 12 september

Foto: ©SPIJS! Foodfestival.

SPIJS! Foodfestival kan vanwege de coronaperikelen geen doorgang vinden op hun gebruikelijke festivaldatum in het eerste weekend van juni. De huidige situatie is voor deze datum té ongewis om op het voortraject kundig op te starten.

In plaats hiervan wordt het festival doorgeschoven naar de 2de zondag van september, 12 september. Onder de naam “SPIJS! Foodfestival Circulaire” gaat het festival verspreid door de Venlose binnenstad positie innemen in plaats van het gebruikelijke evenemententerrein rondom de Passantenhaven aan de binnenstad. De verspreiding vindt plaats in een cirkelmodel met geconcentreerde posities waar telkens enkele foodtrucks bij elkaar staan. De hoofdas Lomstraat-Vleesstraat wordt gemeden om alzo een zo groot mogelijke verspreiding van bezoekers te creëren. Bezoekers worden d.m.v. plattegronden gewezen op de beschikbare plaatsen. De editie van 2021 wordt hiermee het eerste grote doorloopfestival in Venlo.

Om de uitvoering van SPIJS! Foodfestival in een gesloten bubbel te organiseren op het gebruikelijke terrein stuitte de organisatie op té veel mankementen. Belangrijkste uitgangspunt was het creëren van een verdienmodel voor de foodtrucks die nu bijna een jaar buitenspel staan. “We zijn trots dat we op deze manier de Venlose bevolking een positief verzetje kunnen bieden” aldus voorzitter Toine Schreinemachers.

Gemeente Venlo behoudt het recht het foodfestival alsnog een halt toe te roepen indien coronaregels t.z.t. hierom vragen.

De organisatie van SPIJS! Foodfestival heeft eveneens een aantal side-kick-eventjes op haar kalender geplaatst. SPIJS! Foodtruck Drive Trough, SPIJS! Wandeltocht, SPIJS! DagHap alsmede SPIJS! Happen & Tappen. doorkruisen aanstaande maanden het kalenderjaar 2021.

 

Reacties