Actie ‘Meedoen in Limburg’

Foto: © Pixabay.

Drie Limburgse jeugdfondsen starten een actie voor kinderen in armoede. Hierdoor kunnen zij toch meedoen met sport of culturele activiteiten.

Op dit moment staan duizenden kinderen langs de kant, omdat ouders de contributie van verenigingen, het lesgeld voor culturele activiteiten of de ouderbijdrage voor school niet kunnen betalen. Stichting Leergeld, Jeugdfonds Cultuur Limburg en Jeugdfonds Sport Limburg starten daarom de gezamenlijke actie ‘Meedoen in Limburg’. Deze actie moet ervoor zorgen dat veel meer kinderen en jongeren mee kunnen doen. Iedereen kan helpen om van deze actie een succes te maken.

Meedoen aan de actie

Meedoen kan door een bedrag over te maken. Als individu, in familie- of verenigingsverband, als bedrijf of met collega’s op het werk. Daarnaast kan iedereen op zijn of haar eigen manier in actie komen en de opbrengst doneren. Bekijk de mogelijkheden op de website van Meedoen in Limburg.

De jeugdfondsen willen dit groeiende probleem zichtbaar maken door iedereen in Limburg op te roepen op elkaar te letten. Stopt het buurjongetje ineens met voetbal? Gaat een vriendinnetje van je eigen kinderen niet op zwemles? Of gaat je neefje niet mee op schoolreisje? Wees dan alert en schakel de hulp van de jeugdfondsen in.

Veel kinderen in armoede

De drie jeugdfondsen zorgen er voor dat kinderen in armoede bijvoorbeeld toch kunnen sporten, naar zwemles gaan of een laptop krijgen voor thuisonderwijs. In Limburg gaat het naar schatting om ruim 21.000 kinderen en jongeren in armoede. Ongeveer de helft hiervan krijgt ondersteuning via een van de jeugdfondsen waardoor ze wel mee kunnen doen. Met de opbrengst van deze actie willen de fondsen ook de ongeveer 11.000 andere kinderen bereiken en helpen.

Reacties