Met 73e Träöt brengt Jocus dit jaar Vastelaovend thuis

Foto: Jocusposter - De Träöt.

De vastelaovend van 2021 zal anders zijn dan anders. Het feest wordt dit jaar ingetogen thuis gevierd. Jocus heeft de komende weken een aantal verrassingen in petto.

De Träöt brengt de Vastelaovend dit jaar bij de mensen thuis. Bovendien is het Staatsorgaan van Jocus – eenmalig – één week eerder verkrijgbaar dan gebruikelijk. Een kleurrijke uitgave vol foto’s van de afgelopen vastelaovend en bijvoorbeeld Jocus Leedjesaovend, maar ook een aantal boeiende interviews.

Zo gingen Mat van Rhee en Maarten Bastiaens in gesprek met een aantal optochtdeelnemers en bespraken hoe zij het ervaren dit jaar geen pekske of vastelaoveswage te maken. Ook kijken zij samen vooruit naar de Vastelaovend 2022.

Oorspronkelijk had Jocus in september het ideej geopperd om op subtiele wijze samen met de zusterverenigigen in de wijken Vastelaovend te gaan vieren. Een plan dat een maand later helaas afgeblazen werd. Om de verbinding met de diverse vereingingen te leggen, heeft elke vereining een bijdrage voor De Träöt geschreven.

Columnisten als Peter Leijsten en Lucas Bremmers laten hun eigen licht schijnen op de vastelaovend die gaat komen, terwijl het Jocus Museum stil staat bij de jaren dat Venlo geen vastelaovend vierde. Sluitstuk van De Träöt is een beeldverslag van Zing Nog Ens. De Jocusvariant van het populaire NPO1 programma Beste Zangers, dat 12, 13 en 14 februari via JocusTV wordt uitgezonden.

De Träöt kost slechts €3 en ligt vanaf dinsdaag namiddag 26 januari in de winkels. Ondanks de huidige lockdown zijn dat de meeste Venlose supermarkten en online via Koopsboeken. Het volledige overzicht is terug te vinden op de website van Jocus. Op deze verkooppunten is ook gratis de Vastelaovesposter 2021 van Jocus af te halen. Deze poster is ontworpen door Anne Haeyen.

De Träöt is uiteraard ook verkrijgbaar via www.jocus.nl, middels een speciale actie: geplaatse bestellingen uit stadsdeel Venlo tot en met zondag 31 januari worden door de leden van Jocus gratis thuisgebracht.

Meer informatie: www.jocus.nl

Reacties