Week tegen Eenzaamheid

Foto: © Venlo Online.

Eenzaamheid is een probleem waar we allemaal mee geconfronteerd worden. Bij ons zelf of in onze omgeving. Langdurige eenzaamheid kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen en psychische problemen. 

Eenzaamheid is soms schrijnend en verdient daarom extra aandacht. Dat doen we van 1 tot en met 8 oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid. In de komende week wordt extra aandacht gevraagd voor dit probleem. Ook in Venlo.

Volgens het RIVM voelt meer dan 1 op de drie Nederlanders zich wel eens in meer of mindere mate eenzaam. Door corona zal de eenzaamheid waarschijnlijk nog meer zijn toegenomen, met name bij de ouderen. Veel mensen zijn terughoudender in hun contacten of durven de deur uit te gaan. We kunnen eenzaamheid niet helemaal uit ons leven bannen, maar we kunnen er wel samen voor zorgen dat iedereen zich verbonden kan voelen met anderen.

Eén tegen Eenzaamheid
Het samenwerkingsverband ‘Eén tegen Eenzaamheid Venlo’ bestaat uit 20 organisaties die samen de strijd aanbinden tegen eenzaamheid. In de week tegen eenzaamheid organiseert ‘Eén tegen Eenzaamheid Venlo’ een aantal activiteiten om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van eenzaamheid.

Venlo Poeziet 
Venlo Poeziet brengt poëzie onder de aandacht in Gemeente Venlo. Donderdag, 1 oktober, werd als start van de week van de eenzaamheid, een spreuk onthuld op de overkapping van het busstation in Venlo: De omgeving van de mens is de medemens. Een dichtregel van Jules Deelder blijft ons hier attenderen op het feit dat we niet zonder elkaar kunnen.

Reacties