Luc leest #2: Franz Kafka

Foto: © Luc Leest.

De komende weken vindt er vier keer een lezing plaats waarin het werk en leven van Franz Kafka (1883-1924) centraal staat: op basis van tekstfragmenten uit zijn hele oeuvre, brieven en dagboeken vertelt Luc Verhaegh het verhaal van Franz Kafka.

Het is de nieuwste lezing in de reeks Luc leest, waarin Luc zijn eigen fascinaties volgt en daarbij zijn boekenkast flink plundert op zoek naar nieuwe inzichten uit oude teksten in een verwarrende tijd.

Franz Kafka is een ultramodern schrijver: hij schreef een eeuw geleden over veel van dezelfde problemen en obsessies waar we in 2020 mee worstelen: de vervreemding ten overstaan van de in razend tempo veranderende moderne wereld, en de (vaak absurde) problemen die optreden wanneer het individu zich geplaatst ziet tegenover een machtig bureaucratisch apparaat. Het is dan ook jammer dat we niet weten hoe Kafka geschreven zou hebben over de belastingdienstaffaire of de toenemende invloed van het scherm op ons leven. Zijn werk was in zijn tijd echter dusdanig modern dat we nog altijd veel kunnen leren van deze Europese meester.

DATA:
17 september Smitje & Snippie
18 september Smitje & Snippie
1 oktober STEK
2 oktober Smitje & Snippie

Luc leest creëert vrijplaatsen voor literatuur en poëzie. Smitje & Snippie, een fijne koffiebar aan de Parade in Venlo, is de uitvalsbasis voor dit project. Luc Verhaegh (1990) studeerde Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en streek een aantal jaar geleden neer in Venlo.

Voor meer informatie: neem contact op met Luc via [email protected] of bel naar 06 245 282 12.

Reacties