Zondag in Velden: Dansvoorstelling door de natuurlandschappen van Noord-Limburg

Foto: © Danu Caris - via persbericht.

Dansvoorstelling De waeg nao hoes, een idee ontstaan vanuit de Corona crisis, is vanaf 5 september te zien op verschillende locaties in Noord-Limburg. De voorstelling gaat over thuiskomen en (her)waarderen waar je roots liggen; onderwerpen die door veel mensen sterk gevoeld zijn de afgelopen tijd. De waeg nao hoes werpt een blik op nieuwe manieren van theater maken en laat zien dat de bossen, open velden en duinen in de kop van Limburg een van de mooiste theaterdecors kunnen zijn.

Een voorstelling voor Limburg, door Limburg
Professioneel danser en choreografe Sarah Soethoudt, geboren en getogen in Arcen, werd net als vele anderen dichterbij de natuur gebracht toen men een aantal maanden geleden noodgedwongen vanuit huis ging werken. Iedereen kwam tot rust in de bossen tussen de melodieën van de vogels. Hier vond Sarah het beginpunt van haar voorstelling: we hebben weer echt tijd voor thuis, we zien in wat voor wonderbaarlijke omgeving we leven en hoe deze bijdraagt aan ons geluk.

Sarah maakt De waeg nao hoes samen met bijna vijftien jonge dansers uit de regio van Tegelen tot aan Bergen. Onder begeleiding van live muziek door vocalisten trio WANDER laat dit jonge danstalent de kracht en schoonheid van hun beweging op een nieuw toneel zien.

De waeg nao hoes is een coproductie met Huis voor de Kunsten Limburg en Theater De Garage en wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurregio Noord-Limburg en Stichting Het Limburgs Landschap.

Terug naar het zuiden
Sarah Soethoudt groeide op in Arcen en volgde de Vooropleiding Dans van ArtEZ tijdens haar jaren op de middelbare school. Daarna vertrok ze naar Amsterdam en rondde binnen vier jaar haar opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Amsterdam bleef haar werkplek als freelance danser, maar Limburg was haar thuishaven. Steeds meer kriebelde het om werk te maken in de omgeving van Venlo en Sarah besloot haar zinnen op de regio te zetten.
De waeg nao hoes is haar eerste eigen project in Noord-Limburg.

Sarah is onderdeel van danscollectief CHRONOS en was in Venlo eerder als danser te zien bij Huiskamerfestival OOST/WEST en Kerstnacht in Grenswerk.

Speellijst
5 en 6 september – De Groote Heide (Venlo)
13 september – Openluchttheater Velden
26 september – Reindersmeer (Bergen)
27 september – Odapark (Venray)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen