Adopteer een echte William Sweetlove zeester in Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

ARCEN – Dit seizoen siert de kleurrijke beeldenexpositie van William Sweetlove de tuinen van Kasteeltuinen Arcen. Grote plastic pop-art beelden van dieren, mensen en groenten in een opvallende rode kleur. Het veranderde klimaat en hoe de natuur hiermee omgaat is een belangrijk thema in zijn kunst. Een thema dat steeds belangrijker wordt én iedereen aangaat.

Om extra aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp en de bezoekers bij de kunstexpositie te betrekken, worden 500 zeesterren van William Sweetlove ‘ter adoptie’ aangeboden. De zeesterren krijgen een mooie plek in de expositie in Kasteeltuinen Arcen.

Wie is er voor jouw een ster? Iemand uit de zorg, je opa die verderop woont, je beste vriend of je buurvrouw die zich altijd inzet voor anderen? Zet deze persoon in het zonnetje en adopteer een zeester. Via de website van Kasteeltuinen Arcen kan iedereen gratis een zeester adopteren voor een persoon die het verdient. Op 26 juni worden de eerste zeesterren in het water gelegd.

Kunstenaar William Sweetlove zelf zal deze dag aanwezig zijn om persoonlijk de eerste zeesterren te water te laten in de Water- & Beeldentuin. De expositie van Sweetlove is het hele seizoen te bewonderen in deze tuin van Kasteeltuinen Arcen.
Symbolische boodschap

William Sweetlove (1949) is schilder en beeldhouwer en maakt op het eerste gezicht vrolijke pop-art kunstwerken. Zijn beelden hebben echter een duidelijk sociaal kritisch karakter. Bij Sweetlove komen de dieren in opstand tegen de klimaatveranderingen! Reusachtige rode honden met kaplaarsjes aan en een groep gekloonde ijsberen, trekken getooid met plastic flessen op de rug ten strijde. De beelden hebben laarzen of schoenen aan om hen te beschermen tegen het warme aardoppervlak en een rugzak met reservevoeding. Vele beelden dragen ook een petfles op de rug als symbool voor het tekort aan drinkbaar water dat ons in de toekomst te wachten staat. Het drinkwater raakt langzamerhand op door veranderingen in het klimaat, dat is de boodschap van Sweetlove. Met zijn werken wil hij belangrijke maatschappelijke problemen zoals massaconsumptie, global warming, de plastic soep en het verdwijnen van flora en fauna in de kijker zetten en de discussie aanwakkeren. Een universeel thema dat voor Stichting het Limburgs Landschap reden was om deze tentoonstelling in Kasteeltuinen Arcen te plannen.
Wie verdient een ster?

Meld uw ster aan via de website www.kasteeltuinen.nl/zeester. Geef bij uw aanmelding aan voor wie u de ster adopteert en uw motivatie om een zeester te adopteren.

Reacties