Lege zaal en “vol” podium in De Maaspoort

Foto: De Maaspoort.

26 mei 2020 – Door de Coronamaatregelen liggen de activiteiten in De Maaspoort al sinds 13 maart stil. Op 6 mei kwam het verlossende woord. Theaters mogen hun deuren openen voor maximaal 30 personen per zaal. De Maaspoort gaat hier creatief mee om en start vanaf 6 juni met een reeks voorstellingen waarin de bezoeker zelf de hoofdrol speelt.

“Een uniek project dat we samen met 4 andere grote theaters in Nederland hebben omarmd.” zegt Maarten van Erp, programmeur bij De Maaspoort. Geen indrukwekkende decors, grote ensembles en pracht en praal, maar terug naar de kern: een klein groepje mensen dat bij elkaar komt en een bijzondere ervaring deelt.

OK OK, zoals de voorstelling heet, is een minimalistische komedie die wordt uitgevoerd door het publiek zelf. De tekst lijkt steeds vooruit te lopen op de gedachten van de lezers. Het resultaat is een grappig script dat een merkwaardig ‘live’ object lijkt. Een tekst, die lijkt geschreven op hetzelfde moment als dat hij gelezen wordt. De vier bezoekers zitten op ruime afstand van elkaar op het podium van de Frans Boermans zaal. Er is geen publiek, de zaal is leeg maar wel sfeervol verlicht. Een unieke beleving voor iedereen die het theater gemist heeft en een unieke kans zelf op het podium plaats te nemen!

De voorstelling is vanaf 6 juni een maand lang te beleven. Tickets kosten € 12,50 inclusief consumptie. De regels rondom de corona-maatregelen worden strikt gevolgd. De scripts gaan bijvoorbeeld na elke voorstelling 72 uur in quarantaine en de gasten en medewerkers houden overal 1,5 meter afstand. De kaartverkoop start donderdag 28 mei om 11.00 uur via www.maaspoort.nl.

Reacties