SPIJS! Foodfestival verhuist naar 27 september 2020

Foto: © Spijs.

Na aanleiding van de maatregelen die gisteren door het kabinet zijn gepresenteerd heeft de organisatie van SPIJS! Foodfestival besloten dit jaar te verhuizen naar een nieuwe datum. Het foodfestival zou op 6 en 7 juni a.s. gehouden worden rondom de Passantenhaven aangrenzend de Venlose binnenstad.

Gisteravond werd om 20:00 uur direct een noodscenario uit de kast getrokken. Alle relaties en foodtruckers ontvingen een persoonlijke mail met de mededeling dat het evenement verschoven wordt naar 27 september a.s. In plaats van een tweedaags evenement wordt het dit jaar een eendaags evenement. Daarnaast werd medegedeeld dat het evenement kleiner van opzet wordt. Het evenemententerrein zal beperkt blijven tot het bestrate stuk, inclusief de trappen naar de Maas.

Volgens voorzitter Toine Schreinemachers treedt SPIJS! Foodfestival hiermee terug in de tijd. Deze 8ste editie zal qua oppervlakte terugkeren naar de 1ste editie. “Een compact en gezellig foodcourt met 10 tot 12 foodtrucks, inclusief een podium voor live muziek en andere optredens. De KidsArea naast de ijssalon zal blijven, net zoals de afgelopen edities. SPIJS! 2020 wordt een After Summer Edition.” aldus de voorzitter.

De laatste weken werd duidelijk dat de beoogde data van 6 en 7 juni onder zware druk kwamen te staan. Hierop volgend besloot de organisatie direct een noodscenario samen te stellen. Tot dusver is SPIJS! Foodfestival het enige evenement in Venlo dat ervoor gekozen heeft de editie van 2020 alsnog uit te voeren.

Reacties