Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles jeugdtrio 2020.

Foto: Fotografie: Aneta Martens.

Lars Broekman vormt samen met zijn adjudanten Cas Engelen en Job Hendriks het 31ste jeugdtrio van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles. Zij zijn zondagmiddag 9 februari 2020 door Oeles-vors Roy Peters uitgeroepen in de grote zaal van Cultureel Centrum De Haandert.

Prins Lars I is geen onbekende. De 12-jarige kan goed zingen en treedt zodoende geregeld op in de regio. Vorig jaar nam Lars deel aan het Liedjesmatinee veur Blaage en kwam zelfs op de landelijke televisie bij The Voice Kids. Naast zingen zijn tennissen bij de Snelle Sprong, gamen en gitaar spelen hobby’s van de prins. Lars zit in groep 8 van de Sint Jozefschool. Samen met vader Mark, moeder Veron en zusje Femke woont de hoogheid op de Spoorstraat in hartje Tegelen.

Adjudant Cas (met 11 jaar de benjamin van het stel) woont samen met broer Sjors, vader Marcel en moeder Karin in Steyl op de Waterloostraat en zit daar ook in groep 8 van De Schalm. Vader Marcel is geen onbekende binnen D’n Oeles. Hij is al jaren lid van de Raad van Elf en was in het jaar 2013 adjudant bij prins Maurice II Houba junior. Grote broer Sjors was in het verleden jeugdprins van De Beerpiep en opa Henk en oma Toos van Gerven waren in 1986 het boerenbruidspaar bij De Boereraod. Hobby’s van Cas zijn voetballen bij Sportclub Irene (JO13-5) en drummen, spelen met vrienden plus gamen.

Adjudant Job is net als de hoogheid 12 jaar. Naar school gaat hij op Openbare Jenaplan Basisschool Het Maasveld in groep 8. Job woont samen met zusje Bibi (sinds kort actief bij de mini’s van D’n Oeles), vader Bart en moeder Saskia op de Grotestraat. Als hobby heeft Job judoën en heeft inmiddels de groene band. De ouders van Job zijn echte Vastelaovesvierders en waren in 2016 het boerenbruidspaar van zustervereniging De Boereraod.

Het trio kent elkaar van VC Zaat op ut Ei; een Tegelse vriendengroep waar alle drie de ouders plus kinderen lid van zijn. Deze groep viert graag de Vastelaovend en zodoende is het Jeugdtrio 2020 al van jongs af aan besmet met dit mooie virus. Als Zaate Eikes heeft de jeugd nu al tweemaal meegedaan aan de Tegelse optocht. Dit jaar zal het meetrekken aan de optocht speciaal zijn aangezien dit op de jeugdprinsenwagen zal zijn.

Samen met hun dansmarietjes Lot en Isa leiden zij de jongste inwoners van het Oeles-rijk door de Vastelaovend onder het motto “Van jôngs aaf aan gaon weej dr taengen-aan, as jeugtrio sjtaon weej nôw gans veuraan.” Het Oeles Jeugdtrio 2020 houdt op zondag 16 februari 2020 vanaf 14:00 uur receptie in de kleine Haandertzaal in Tegelen.

Reacties