Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles Trio 2020

Foto: Fotografie: Aneta Martens.

Met zijn eerste prins heeft nieuwbakken Oeles-vors Roy Peters voor een verrassend trio gekozen. Een verrassende keus in de zin van jong en daarnaast een niet gevestigde naam in het Tegelse geruchtencircuit. Op zaterdagavond 8 februari 2020 presenteerde Oeles-vors Roy Peters in Cultureel Centrum De Haandert tijdens het jaarlijkse Prinsebal het Oeles Trio 2020. Prins Ruben I (Linssen) gaat de komende twee weken samen met zijn adjudanten Florian Faassen en Thomas Vossen voorop in de Tegelse Vastelaovend.

Het nieuwe trio komt voort uit de Tegelse Hockey Club (THC). Alle drie zijn ze namelijk actief lid en nemen zelfs gezamenlijk zitting in het bestuur. Zo is adjudant Thomas de voorzitter van de vereniging en is de hoogheid verantwoordelijk voor het cluster Sponsoring. Adjudant Florian is dan weer verantwoordelijk voor het cluster Vastgoed & Beheer. THC staat aan de vooravond van een fusie met de hockeyclubs uit Venlo en Blerick tot Hockeyclub Delta Venlo. Drukke tijden dus voor het drietal en daar komt dus de uitverkiezing tot Oelestrio bovenop. In het laatste jaar van de zelfstandige vereniging dus een mooi visitekaartje om de kleuren groen en wit trots te tonen tijdens de Tegelse Vastelaovend.

Prins Ruben I (38) Linssen is gebaore op Sjteyl en woënt wir sinds 2012 in ’t elderlik hoés. Hae woënt same met zien vrouw Miek en de dreej kinger Mats (9), Linde (7) en Lasse van 3 jaor. In ’t dageliks laeve is Ruben werkzaam beej Hauzer Techno Coating in Venlo en is dao inmiddels al ruúm dreej jaor verantwaordelik vur de inkoup en logistiek.

Adjudant Florian (34) Faassen is opgegroeid en getogen onder de schaduw van Chateu Holtmuhle in Tegelen. Het vieren van de Vastelaovend heeft hij spreekwoordelijk met de paplepel ingegoten gekregen. Niet gek aangezien vader Bart maar liefst 33 jaar prominet lid was van de Raad van Elf zat van D’n Oeles en in 2000 de Tegelse Vastelaovend voor mocht gaan als prins Bart I. Florian werkt, net als vader Bart (al elf jaar samen op één kantoor) en broer Rowan bij het familiebedrijf Faassen en is bezig met de verkoop van bomen en planten. Hij woont in het huis, waar eerder het familiebedrijf was gevestigd, samen met zijn vrouw Jessie en de twee zonen Flip (4 jaar) en Joppe (2 jaar).

Adjudant Thomas Vossen is de benjamin van het stel met een leeftijd van 3×11 jaar en is ook een echte Tegelse jongen. Samen met vriendin Veronique heeft hij een dochter Ize (11 maanden). In het Viecuri Medisch Centrum is hij projectleider ICT. Thomas is een volle neef van de andere adjudant Florian. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Tom die in 2000 de adjudant was bij prins Bart I. Daarnaast was schoonvader Tom Quicken in 1992 Oelesprins.

De gemeenschappelijke passie van het trio is zoals eerder gememoreerd de hockeysport. Gezamenlijk treden ze op zondag aan in Heren-2 en tevens nemen ze dus alle drie plaats in het bestuur van THC. Naast hockey is hoogheid Ruben ook nog actief bezig met zaalvoetballen en ’s winters staat hij graag op de latten. Met vriendengroep De Nomaden wordt er elk jaar weer een leuke onbekende bestemming bezocht. Florian en Thomas maken allebei onderdeel uit van vriendengroep De Knape. Deze vriendengroep is zeer actief; ze hockeyen samen met natuurlijk de afsluitende derde helft, gaan samen op skivakantie en hebben jaarlijks hun Knape-weekend. Thomas is lid en trompettist van de bekende Tegelse Joekskepèl Sôkkerpaek en is daarnaast nog een actieve tennisser bij LTC De Kaetelerg in Venlo en lid van “Biljardairsverein” Gèn Keus.

Het motto van het Oeles Trio 2020 luidt als volgt: “Weej gaon úm rake… det is neet mis; ouch met Vastelaovend houwe weej op de kis!” Het motto is een duidelijke verwijzing naar de hockeysport met een dikke knipoog naar de Vastelaovend. Op zondag 16 februari houdt het kersverse trio receptie in Cultureel Centrum De Haandert tussen 14.30 en 18.00 uur.

Reacties