Recordaantal bezoekers voor De Maaspoort

Foto: De Maaspoort.

In totaal bezochten in 2019 bijna 145.000 gasten De Maaspoort, voor een voorstelling, congres of evenement. Ruim 112.000 bezoekers bezochten een theatervoorstelling. Bezoekers aan de restaurants Luif, Cabillaud en het Scheuten dakterras zijn hierin niet meegerekend.

Tot nu toe was 2017 het beste jaar ooit qua bezoekersaantallen. In dat jaar was o.a. de zomerprogrammering met de familie Kazan zeer succesvol. 2019 overtreft de aantallen en is daarmee het meest succesvolle jaar ooit voor De Maaspoort qua bezoekersaantallen. Een aantal zeer succesvolle bijboekingen en samenwerkingen hebben gezorgd voor dit goede resultaat. Op het gebied van Cabaret zorgden Harrie Jekkers, Pieter Derks, Henry van Loon, Martijn Koning, Katinka Polderman, Daniël Arends, Peter Pannekoek, Arjen Lubach, Najib Amhali, Theo Maassen, Patrick Laureij, Brigitte Kaandorp, Javier Guzman, Kasper van der Laan en een Poolse Standup Comedyshow allemaal voor uitverkochte zalen. Op het gebied van Muziek zorgden de afscheidstour van Heino, Airwalk en Kool & The Gang i.s.m. Grenswerk voor hoge bezoekersaantallen. Ook Johan Derksen, Marco Bakker en Sef Thissen, Guido’s Orchestra, The Analogues, Songs of Freedom met het Metropole Orkest, Rewind, Tino Martin, Ilse DeLange, The Dire Straits Experience en Danny Vera waren succesvol.

De tevredenheid van de bezoekers is zeker zo belangrijk. Deze was met een overall gemiddelde van een 8,3 stabiel. De voorstellingen werden gemiddeld gewaardeerd met een 8,6, dit is de hoogste gemiddelde waardering ooit gegeven door gasten. De best gewaardeerde voorstellingen waren: Esther Groenenberg, Peachez van Toneelgroep Maastricht, Titanic van het Valuas College, Wibi Soerjadi, Nasrdin Dchar, Kikker en het avontuur, Danny Vera, POLLUX duit Emil, Brigitte Kaandorp en Ramses leeft! met Baer Traa. Jaarlijks vullen zo’n 5.000 gasten de tevredenheidsmeting van De Maaspoort in.

De Maaspoort kijkt dus terug op een succesvol jaar. Leon Thommassen, directeur-bestuurder: “Na recordjaar 2017 was het een tegenvaller om in 2018 niet opnieuw te kunnen stijgen. In 2019 maken we dit gelukkig helemaal goed. Ik ben enorm trots dat we niet alleen onder het bestaande publiek maar ook bij nieuwe bezoekers de interesse wekken. Uit Venlo en de brede regio. Ook op culinair gebied was het weer een succesvol jaar. Sinds maart staat Chef Wouter Verheijen in de keuken bij Cabillaud en opnieuw hebben we een toprecensie in de Gault Millau en de LEKKER 500 mogen ontvangen. ”

In totaal waren er 40 voorstellingen uitverkocht. Vooral op het gebied van Cabaret, Muziek en Toneel was het programma bijzonder succesvol.

Reacties