Permanente bewoning Maaspoort blijkt promotiestunt; Juffrouw Ophelia

Foto: © Maaspoort.

Venlo, donderdag 19 december – Het eerdere nieuws over permanente bewoning van het theater blijkt achteraf een promotiestunt. Om een nieuw project ‘Juffrouw Ophelia’ onder de aandacht te brengen heeft De Maaspoort een nepnieuwsbericht verspreid. Geen nieuwe bewoners maar de 70-jarige Juffrouw Ophelia gaat het appartement op de zolder van De Maaspoort betrekken.

Juffrouw Ophelia is een nieuw karakter dat basisschoolleerlingen mee neemt op reis door het theater. Ze vangt schaduwen van acteurs die ze meeneemt in haar koffertje. Zo kan ze ’s nachts haar eigen theater maken. Juffrouw Ophelia verzorgt rondleidingen door de krochten van het theater en laat de kinderen kennis maken met het zelf spelen op een echte theatervloer. Leerlingen krijgen op deze manier op een verhalende wijze een kijkje achter de schermen en maken kennis met zelf ‘theater maken’. Tijdens de rondleiding lijkt het wel alsof Juffrouw Ophelia in het theater woont.

Mariet Tans speelt de bijzondere juffrouw: “Ik heb na de toneelacademie, dramadocent & regisseur, jaren in het onderwijs gewerkt en mensen die mij kennen weten dat ik ook zeer actief ben op theatergebied, onder andere bij de Toneelgezelschappen ‘Tosjopa’ in Tegelen en ‘Kameleon’ in Baarlo. De rol van Juffrouw Ophelia is mij daarom op het lijf geschreven. Ik doe het met heel veel plezier en hoop de volgende generatie te kunnen enthousiasmeren voor theater.”

De Maaspoort vindt cultuureducatie belangrijk. Al jaren verzorgen zij een divers programma met schoolprogrammering. Daarnaast zijn zij op zoek gegaan naar andere manieren om scholieren op een speelse wijze kennis te laten maken met het theater. In samenwerking met Limburgs toneelgezelschap Het Laagland, Mariet Tans en Lokaal C is deze Bijzondere Backstage Tour door het theater voor basisschoolleerlingen ontwikkeld.

De Maaspoort verzorgt naast de Bijzondere Backstage Tour ook rondleidingen voor particulieren, bedrijven, verenigingen en andere geïnteresseerden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen