Kunstexpositie van atelier ‘Oet de Verf’ te zien in de Klaasstraat

Foto: Klaasstraat.

De winkeliers van de Klaasstraat bekennen kleur. In de donkere maand november zullen de etalages van de meest gastvrije winkelstraat van Venlo, opgevrolijkt worden met kunstwerken gemaakt door kunstenaars van atelier ‘Oet de Verf’ uit Panningen.

Samenwerken
Net zoals de ondernemers van de Klaasstraat houden de kunstenaars van ‘Oet de Verf ‘ van samenwerken, eigenheid én kleur. Het is dus niet zo vreemd dat deze twee groepen elkaar vinden. De kunstenaars laten zich inspireren door de verschillende winkels en maken werk dat zij daar goed bij vinden passen. De kunstenaars zelf zullen 21 november de expositie komen bekijken in de Klaasstraat.

De winkeliers van de Klaasstraat zoeken steeds vaker samenwerkingsverbanden op. Meestal met elkaar maar nu dus ook met het kunstenaarscollectief uit Panningen. “Wij vinden kruisbestuiving, samenwerken en actief in de samenleving meedoen heel belangrijk. Een open, gastvrije houding naar onze klanten toe hoort daar bij. Wij denken dat we met deze expositie de bezoekers van de Klaasstraat een extra cadeautje geven. En wij delen nu eenmaal graag uit”, aldus Christine Küppers namens de ‘Klaasstraat, gastvrije winkels met een eigen gezicht’.

‘Oet de Verf’
‘Oet de Verf’ is een Kunstatelier, waar mensen met een beperking schilderen en keramische producten maken. Onder deskundige begeleiding beoefenen zij het vak van kunstenaar uit. De begeleiding stimuleert zelfstandig werken, eigen keuzes maken, omgaan met materialen en gereedschappen, fantasie, beeldvorming en ontwikkeling van eigenheid. Er kan ook in opdracht gewerkt worden, zoals in dit samenwerkingsverband met de ondernemers van de Klaasstraat. Het werk wordt op locatie te koop aangeboden. Meer informatie is te krijgen in de winkels van de Klaasstraat! De expositie, die alléén in de Klaasstraat te zien is duurt van 1 tot en met 24 november.

Kleurplatenwedstrijd
Voor de jonge bezoekers van Klaasstraat wordt een kleurplatenwedstrijd georganiseerd. De platen kunnen in de winkels afgehaald worden. De winnaars van de wedstrijd worden donderdag 21 november door de kunstenaars zelf bekend gemaakt.

Reacties

0