De zwarte hand; Bende hölster Heinke laat van zich horen

Foto: De zwarte hand.

Afgelopen zaterdagnacht heeft de bende van Holster Heinke weer van zich laten horen. Ondernemers, bewoners en gemeenschapshuizen werden zondagochtend wakker met een zwarte hand op hun raam of etalage geplakt. Later werd duidelijk dat de bende van Holster Heinke achter deze ludieke actie zat.

Dit alles had te maken dat vanaf vandaag 10:00 uur de kaartverkoop is gestart van de nieuwe productie van de Venlose Revue, De vlook van Hölster Heinke, die op 09 oktober 2020 in première gaat in Theater de Maaspoort met een reeks van zestien voorstellingen.

Een traditionele Venlose Revue in vijf bedrijven, geschreven door Frans Pollux en Wiel Aerts en geregisseerd door Cees Rullens. De productieleiding is dit jaar in handen van Jelle Truijen. Ruim 65 acteurs nemen u mee naar de geschiedenis van de Bende van de struikrover Hölster Heinke die rond 1750 de stad Venlo en omgeving onveilig maakte. Zij beroofden rijkelui om met hun buit de grote groep arme mensen te helpen.
Het verhaal begint echter in 1973 als de voetballers van Venlose Boys en de hockeyers van de Venlose Hockeyclub, ongewild, tegelijk hun feestavond vieren in Grand Café de Maagdenberg. Een duister figuur zorgt echter voor onenigheid tussen de twee groepen en daarmee wordt duidelijk dat er een vloek rust op de stad. Afgunst en tegenwerking tussen de Venlonaren is aan de orde van de dag. De oorzaak ligt in 1750 als Hölster Heinke, onterecht wordt geradbraakt en aan de galg gehangen op de Maagdenberg en hij daarbij een vloek uitspreekt over de stad. We volgen de activiteiten van de bende rond de Postwagen, bij de Martinuskerk, in de bossen rond Venlo met een echt zigeunerfeest en een desastreuze brand. We volgen de liefdesperikelen van Janneke, de dochter van het kasteleins – echtpaar Sjaak en Nel en de verrassende ontknoping ervan.

Liefde, spanning, humor, boeven en een groot aantal fantastische liedjes zijn de ingrediënten van een heerlijke avond Venlose Revue. Herkenbaar, verrassend en zeer gepassioneerd gebracht door talentvolle Venlose amateurs, begeleid door een live band. Passend binnen de 100-jarige traditie van de Venlo

Reacties