Programma Oost West Huiskamer Festival bekend

Foto: Oost West Huiskamer Festival.

Na het grote succes van het Oost West Huiskamer Festival in de huiskamers van Venlo- Centrum in 2018, vindt op zondag 24 november 2019 de tweede editie van het huiskamerfestival plaats. Deze editie wordt gehouden in Venlo-Oost. 15 huiskamers melden zich aan en zijn nu gekoppeld aan een artiest. Deze artiest neemt een jong talent onder zijn of haar hoede.

Alle artiesten verzorgen drie korte optredens die dag. Het programma van dit jaar is bekend.

Oost West is een winters festival, verdeeld over verschillende huiskamers geconcentreerd in één wijk van de stad. Een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer ter beschikking stellen centraal staat. Oost West wil graag publiek op een intieme manier laten kennis maken met muziek uit de regio. In iedere huiskamer wordt een ervaren artiest geprogrammeerd, die een jong talent onder zijn of haar hoede neemt. Iedere artiest wordt gekoppeld
aan één huiskamer en zal daar drie korte optredens verzorgen.

Het festival vindt dit jaar in de wijk Venlo-Oost plaats. Op deze manier is het voor publiek eenvoudig om op loop- of fietsafstand meerdere huiskamers te bezoeken. Volgend jaar zal weer een andere wijk gekozen worden. De optredens duren van 13:00 tot 18:00 uur.

Huis 1: Tigelarij 8 – Vincent van Reen
Vincent van Reen pakte op zijn zesde voor het eerst de oude gitaar van zijn vader op. Het was meteen raak. Sindsdien is hij beïnvloed door de melodische songs van James Taylor, het gitaarspel van Tommy Emmanuel en de krachtige mix van muziek en verhalen.

Huis 2: Burgemeester Conraetzstraat 27 – Kitty Roeffen
Volgens haar docenten op de musicalopleiding heeft Kitty Roeffen door haar zorgeloze jeugd nog nauwelijks wat meegemaakt en kent ze daarom geen emoties. Sindsdien loopt alles in de soep. Heel fijn, want inmiddels heeft ze dus voldoende levenservaring om een voorstelling te vullen. Ze wordt begeleidt door pianist Werner van Gool.

Huis 3: Burgemeester Conraetzstraat 18b – Chronos
Chronos is een Amsterdams danscollectief dat gevormd werd in 2015, in het laatste jaar dat de vier leden studeerden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sarah Soethoudt is een van de vier leden. Ze komt uit Venlo en zal tijdens Oost West een solo performance laten zien.

Huis 4: Hertog Reinoudsingel 145 – Trio de Janeiro
Trio de Janeiro is een drietal (verrassing!) dat put uit salsa, latin en samba. Mirthe Kuipers en de zusjes Maike en Willeke Stevens trekken je met hun driestemmige zang zo het zuidelijk halfrond op, de zon in! En dat allemaal in het Venloos dialect.

Huis 5: Hertog Reinoudsingel 129 – Babs van Bree
In de wereld van 24 uurs actie, miljoenen mogelijkheden, social media, gedragsregels en eisen zoekt Babs van Bree haar eigen weg. Haar stem is haar instrument. Ze houdt van intense klanken en pure woorden. Improvisatie speelt daarbij een belangrijke rol.

Huis 6: Burgemeester van Darthstraat 4- Lörk
Lörk is een relatief nieuwe Venlose band, die – net als pioniers Doe Maar – Nederlandstalige reggae- en ska-pop maakt. Tekstueel zoeken ze het dicht bij huis. Relatiebreuk, of het missen van een bus? In alles schuilt een liedje. En die blijven ook in huiskamersetting overeind.

Huis 7: Van Millenstraat 26 – Peter Beeker
Venlo kent weinig echte rockhelden, maar Peter Beeker is er zeker een. Onverstoorbaar ploegt hij al dertig jaar door de Noord-Limburgse zandgrond in zijn eigen stijl. Met of zonder stroom, met akoestische gitaar of gewapend met een Telecaster: het maakt Beeker niks uit.

Huis 8: Oranjestraat 4 – The Daffodils
De nieuwste rockband van Venlo heet The Daffodils en bestaat uit vijf jonge muzikanten die volop aan de weg timmeren. De band handelt in dezelfde bluesy rock anthems waar bijvoorbeeld ook Beth Hart in grossiert. Hun debuutalbum is onderweg!

Huis 9: Parallelweg 29 – Floating Leaf
Floating Leaf is het geesteskind van Lieve Frey, een bijzonder getalenteerde zangeres en pianiste die de afgelopen jaren bewees met verschillende stijlen en vormen uit de voeten te kunnen. Solo, in een band, als bandleider? Het is allemaal volledig authentiek en van heel hoog niveau.

Huis 10: Dominee de Jonglaan 24 – New Bliss
New Bliss is een echte familieaangelegenheid. De ritmesectie bestaat uit tweeling Jelle en Jochem en oudere zus Renske is zanger/gitarist van de band. Het trio schijft de ene na de andere catchy single die stuk voor stuk hun weg vinden naar duizenden luisteraars op Spotify.

Huis 11: Wethouder Lommenstraat 45 – La Moxxi Manis
De bandleden van La Moxxi Manis kennen elkaar al een half mensenleven en deelden podia in verschillende soul, funk en latin-formaties. Dit kwartet schakelt tussen cumbia, bossanova en salsa. Het woord Moksi staat voor ‘gemengd’ en vat eigenlijk alles samen.

Huis 12: Brandnetel 25 – Kwante Hippe
Kwante Hippe is niet meer weg te denken uit de Venlose dialect-scene en is een van de hardst werkende bands van Venlo. In augustus kwam hun tweede album uit. Kwante Hippe onderneemt dit najaar een huiskamertour en daar past een optreden op Oost West natuurlijk naadloos in.

Huis 13: Frits Peutzstraat 9 – The Arthur & Thijs Funk Express
Het jonge saxofoonbeest Thijs Nissen is een Venlose Rotterdammer. Met zijn trio gaat voor de keiharde swing uit de gloriedagen van de jazz, maar vandaag speelt hij samen met contrabassist. Arthur Geurts, Venlonaar in hart en nieren. Verwacht pompende baslijnen en swingende saxofoon riffs.

Huis 14: Hinsbeckerweg 14 – ScratchJazz
ScratchJazz heeft in een paar jaar tijd een onmisbare positie verworven als belangrijke kweekvijver voor jazztalent. Ook dit jaar vond weer een groot coachingstraject plaats, uitmondend in het festival in oktober. Het beste uit de vijver is ook te zien tijdens Oost West.

Huiskamer 15: Postweg 172 – Thursday’s Coming
Thurday’s Coming grijpt terug naar de glorieuze jaren negentig, met invloeden van acts als Pearl Jam en Counting Crows. Sinds 2015 zijn ze samen, en maken ze de omgeving onveilig met hun dynamische pop/rock. Tijdens Oost West gaan ze voor de intieme, akoestische variant.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen