Grenswerk brouwt jubileumbier VIJF

Foto: Grenswerk brouwt jubileumbier VIJF.

Feest in Poppodium Grenswerk deze week. Het poppodium aan de Peperstraat bestaat deze week exact vijf jaar. Poppodium Grenswerk in Venlo presenteert deze week een nieuw jubileumbier, VIJF. Het bier is vanaf vandaag verkrijgbaar. Het gaat om een frisse saison met 5,5% alcohol, ontwikkeld met Brouwerij In de Nacht.

Het Venlose poppodium viert deze week haar vijfjarig bestaan met een reeks concerten. Alleen voor het concert van MY BABY op aanstaande vrijdag zijn nog een aantal tickets verkrijgbaar. Grenswerk opende in oktober 2014 en organiseerde in die vijf jaar meer dan 1000 activiteiten. Om dat te vieren is een speciaal jubileumbier gebrouwen: VIJF.

De bierstijl saison werd oorspronkelijk door Waalse boeren in de winter gebrouwen, om als dorstlesser te dienen voor de seizoens-arbeiders in het oogstseizoen. Dat past precies. Het najaar is oogstseizoen voor de poppodia. Voor deze saison zijn precies vijf verschillende moutsoorten gebruikt. Het bier is licht en fris met een fijn bittertje, de boekweitmout zorgt voor kruidigheid. Aan het bier zijn verder citroen- en sinaasappelschillen toegevoegd om de citrus-tonen te versterken. Brouwerij In de Nacht brouwt sinds 2016 verschillende craftbieren, onder leiding van brouwmeester en biersommelier Peter Bouman.

Het bier is vanaf vandaag verkrijgbaar van de tap in Grenswerk, of in flessen van 33 of 75 centiliter. Grenswerk viert aankomend weekend haar vijfjarig jubileum. In het jubileum- weekend spelen Fischer-Z, MY BABY en Navarone in Grenswerk. Op zondag wordt afgesloten met Grenswerk Recordings. Alleen voor MY BABY en Grenswerk
Recordings zijn nog enkele tickets verkrijgbaar.

Reacties