Ruim 100 cursisten komen samen voor Strijkers Play Inn

Foto: Strijkers Play Inn.

Zaterdag 28 september vindt het evenement Strijkers Play Inn plaats dat Kunstencentrum Venlo organiseert in samenwerking met de Kreismusikschule uit Viersen, Duitsland.

Elk jaar is het een groot succes waar ruim 100 muziekcursisten van beide instellingen op het podium plaatsnemen om gezamenlijk muziek te maken.

De Festhalle van de Kreismusikschule in Viersen is het decor voor deze grootse happening. Vanaf 9.30 uur verzamelen alle cursisten zich en gaan tot 16.00 uur vervolgens afwisselend in groepen gezamenlijk repeteren. Tussentijds wordt er geluncht. Aansluitend van 17.00 tot 18.00 uur vindt er een voorstelling plaats van hetgeen ze geleerd hebben die dag.

Klassieke werken en composities uit musicals en films
Naast composities uit de musical Lord of the Dance en de films Mission Impossible en The Pink Panther worden klassieke werken zoals Hymn of Joy uit de Vijfde Symfonie van Beethoven gebracht.

Verdieping voor cursisten
Kunstencentrum Venlo streeft Kunstencentrum Venlo streeft er naar om tal van verdiepingsmogelijkheden te kunnen bieden aan zijn cursisten. Het aanbieden van podia, naast de reguliere cursussen, is hiervan een goed voorbeeld. Muziekcursisten maken dan kennis met een ander aspect van muziek maken; ze leren samen muziek maken en/of zich presenteren aan publiek. Kunstencentrum Venlo organiseert dergelijke activiteiten zelf, maar ook met grote regelmaat in samenwerking met een partner. De jaarlijkse Strijkers Play Inn, in samenwerking met de Kreismusikschule uit Viersen, voor cursisten die viool, cello of een ander strijkinstrument bespelen, is daar een mooi voorbeeld van.

Toegang
De toegang voor het evenement is gratis en iedereen is van harte welkom om de voorstelling bij te wonen.

Reacties