Speciale Abstracten van Yvonne Cup in de Puddingfabriek

Foto: ©Dick Evers.

Binnen de expositie ‘De Abstracten in de Pudding’ vind een speciaal expo plaats van totaal nieuwe werken van Yvonne Cup.
Nadat zij in 1991 is afgestudeerd vestigt Yvonne Cup zich als beeldend kunstenaar. Zij werkt in klei en maakt zeefdrukken, maar legt zich voornamelijk toe op acryl schilderwerk.

In de Puddingfabriek toont Yvonne nieuw werk geïnspireerd op de natuur, hoe onze uiterlijke wereld een reflectie is van onze innerlijke natuur.

Haar schilderijen vallen op door het heldere, resolute kleurgebruik. Krachtige lijnen markeren figuratieve elementen of suggereren landschappen of vlakken. Elk kunstwerk van Yvonne is een sieraad in de ruimte waar het staat.

Abstracte kunst is een richting binnen de moderne kunst waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en er geen zaken uit de reële wereld hoeven te zijn afgebeeld. Er kunnen onderliggende principes zichtbaar worden gemaakt met vormen en kleuren, ritmes en contrasten. Bij diverse abstracten zie je steeds wat anders, het stimuleert je fantasie en brengt je een goed gevoel, anderen zijn teruggetrokken en soms naargeestig, goed om een ruimte een serieuze uitstraling te geven.

Galerie de Puddingfabriek laat verder nog abstracten zien van kunstenaars als Hans van den Krommenacker, Frits Janssen en Dick Evers.

Reacties