De Maaspoort & de Bibliotheek Venlo halen samen bestsellerauteur Rutger Bregman naar Venlo

Foto: Rutger Bregman.

De 31 jarige historicus Rutger Bregman heeft al vijf boeken op zijn naam staan. De meesten kennen hem waarschijnlijk van de video waarin hij Fox-presentator Tucker Carlson op zijn plek zette of zijn pleidooi voor het basisinkomen tijdens het World Economic Forum in Davos.

Zijn bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ verscheen in 32 landen. En afgelopen week zat hij nog in De Wereld Draait door om zijn nieuwe boek aan te kondigen met dezelfde titel als zijn theatercollege: ‘De meeste mensen deugen’.

Een prachtige gelegenheid om deze auteur naar Venlo te halen en dat is precies wat programmacoördinator Marion Poeth (de Bibliotheek Venlo) en programmeur Maarten van Erp (De Maaspoort Theater & Events) hebben gedaan. Onze westerse cultuur gaat al eeuwenlang uit van de verdorvenheid van de mens. Hoe leuk is het om dat Met Rutger Bregman eens van een andere kant te benaderen? Een avondje utopisch denken op donderdag 30 januari om 20.15 uur met het theatercollege “Waarom de meeste mensen deugen”.

Waarom de meeste mensen deugen – TheaterCollege Rutger Bregman
Dit is een avond over een radicaal idee. Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, media maar weinig over berichten en de geschiedenis één lange ontkenning van lijkt. Het idee: de meeste mensen deugen. Dat toont Rutger Bregman aan in dit TheaterCollege, gebaseerd op zijn nieuwe boek. Met overdonderend bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, laat Bregman zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. Na deze avond weet je dat de wereld radicaal kan veranderen en kijk je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek, en de wereld om je heen.

De kaartverkoop van dit theatercollege start op woensdag 11 september 13.00 uur via www.maaspoort.nl of via de servicebalie van de Bibliotheek Venlo of de theaterkassa van De Maaspoort.
Rutger Bregman | 30 januari 2020 | 20.15 uur | Frans Boermans zaal | Tickets € 19,50

Reacties