Excursie Stichting het Limburgs ; Ravenvennen

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op zaterdag 24 augustus een wandeling plaats door het natuurgebied de Ravenvennen. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant en pannenkoekenhuis Jagersrust, Straelseweg 35 in Velden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Goed schoeisel wordt aanbevolen.

Augustus is een mooie maand om er op uit te trekken. Nog even genieten van die prachtige nazomer voordat de herfst echt zijn intrede maakt. De natuurgebieden Ravenvennen en het Vreewater zijn in deze periode ideaal voor een wandeling. De afwisseling van prachtige naald-, loof- en broekbossen die worden doorsneden met vochtige heide en vennen maakt het een pareltje om in te wandelen. De typische Maasduinen die zich uitstrekken van Gennep tot aan Venlo zijn hier ook nog goed zichtbaar en laten de wandelaars soms stevig doorstappen. Door de grote afwisseling aan natuur komt er een grote rijkdom aan planten en dieren voor. De gidsen geven de wandelaars tekst en uitleg tijdens deze excursie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen