Gemeenteraad Venlo zet zich in voor inclusiviteit

Foto: Gemeente Venlo.

De gemeenteraad van Venlo gaat zich de komende jaren inzetten voor een inclusieve samenleving. Een eerste stap is gezet door het oprichten van een werkgroep waarin alle fracties meewerken. Het is belangrijk om als gemeenteraad uit te dragen dat Venlo een gemeente is waar iedereen op een gelijkwaardige manier mee kan doen.

Iedereen is gelijk, ongeacht culturele achtergrond, gender, leeftijd of beperking. Met die ambitie als rode draad sporen we onszelf en alle Venlonaren aan om te werken aan participatie, gelijke kansen, toegankelijkheid, non- discriminatie en emancipatie.

Bewustwording creëren
In het eerste jaar gaat het vooral om verdere bewustwording creëren onder de inwoners. De werkgroep vertelt wat er goed gaat in de gemeente en hoe bepaalde groepen zich al inzetten voor inclusiviteit. Helma van der Leeuw, voorzitter werkgroep Inclusiviteit, zegt: “We zijn al enorm trots op alle bewegingen in het kader van Roze Zaterdag, GRV- VenloToegankelijk en het GIPS-project waardoor alle basisschoolleerlingen kennismaken met Venlonaren met een lichamelijke beperking. Ook Venlo wil een van de gemeenten zijn die dit jaar het Manifest ‘Iedereen doet mee!’ (VN-Verdrag Handicap) ondertekent.”

Roze Zaterdag 2019
Afgelopen zaterdag vond Roze Zaterdag plaats in de binnenstad van Venlo. De werkgroep was hier aanwezig om het gesprek aan te gaan met inwoners over inclusiviteit. Een thema dat perfect past bij deze dag. “Wij willen niet alleen gehoord worden, maar ook graag in gesprek gaan met mensen en organisaties,” vertelt Helma van der Leeuw. “De werkgroep nodigt iedereen uit, we staan open voor vragen, ervaringen en voorstellen.”

Over de werkgroep Inclusiviteit
De werkgroep gaat samen voor een inclusieve samenleving en alle partijen werken hier aan mee. Dit wordt uitgedragen in contacten met verschillende organisaties en bij alles wat als raad besloten wordt. De raad zorgt ervoor dat bij komende beleidsstukken en besluiten altijd aandacht wordt besteed aan inclusiviteit. De werkgroep bestaat uit Duran Yildiz, Mohamed Addarrazi, Aissa Meziani, Angelique Weingarten, Jan Valize, Ron Opstelten, Marianne Steenmetz, Frans Aerts, Ali Oruç en Helma van der Leeuw (Vz.).

Reacties

0