Roze Zaterdag Venlo–Krefeld: een gevarieerd weekendprogramma

Foto: Roze Zaterdag.

Na een feestelijk Roze Jaar vol uiteenlopende Roze activiteiten is het komend weekend eindelijk tijd voor hét hoogtepunt: Roze Zaterdag 2019 Venlo-Krefeld! Met een programma dat begint op vrijdagmiddag en eindigt op zondagochtend vieren we de vrijheid, tolerantie en grenzeloze liefde voor elkaar. Of je nou homo, hetero, queer, bi of trans bent, iedereen moet tegen elkaar kunnen zeggen: ik ook van jou!

Inluiden Roze Zaterdag op vrijdag 28 juni
Op vrijdagmiddag 28 juni vanaf 14.00 uur wordt het Roze Zaterdag weekend ingeluid met een seniorenmatinee op de Markt voor het stadhuis. Onder het genot van een drankje op een van de terrassen kan het publiek genieten van optredens van Baccara, Beppie Kraft en Ben Verdellen. Het programma wordt gepresenteerd door de charmante D.Licious. In de avonduren zorgen de horecaondernemers op de markt voor Roze sfeer met optredens van John de Bever, DJ Get-AJob, D. Licious & AdoraBell en FUGA.

Programma Roze Zaterdag op 29 juni
Roze Zaterdag begint traditiegetrouw met een geloofsviering. In een interreligieuze geloofsviering in Domani zal vanuit Protestantse, Katholieke, Islamitische en Joodse hoek een bijdrage geleverd worden. Hierbij staat verbinding maken met elkaar en respect hebben voor de ander centraal. Om 12.30 uur gaat de regenboogparade van start. In een kleurrijke stoet trekt de parade door de stad waarbij de deelnemers laten zien wie ze zijn en uitdragen dat je jezelf mag zijn, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur of geloof. De parade eindigt op de Markt bij het stadhuis voor de officiële opening van Roze Zaterdag. Na de officiële opening door de burgemeesters van Venlo en Krefeld gaat op beide podia de programmering van start.

Op het podium staan onder andere Jonna Fraser, Maan, Romy Monteiro,
Katrina of Katrina & The Waves, Carolina Dijkhuizen en 2 Brothers on the 4th Floor. De toegang is helemaal gratis. Na afloop van het programma vinden in de binnenstad diverse afsluitende feestjes plaats, waaronder een afterparty in Grenswerk met Kittin and Kim Ann Foxman.

Infomarkt, kids area en sleuteloverdracht
Gedurende de hele dag vindt er een infomarkt plaats verspreid over de Nieuwstraat, Dominicanenplein, Kleine Beekstraat en het Fluasplein. Verschillende organisaties zullen daar laten zien waar zij voor staan met betrekking tot diversiteit en het omgaan met intolerantie. In hetzelfde ROZEZATERIIAÊ20 19 VENLOKREFELII deel van de binnenstad is de kids area te vinden. Op de Bartelsplaats is een kids-area ingericht met spelletjes, theater, schminken, voorlezen en zingen.
Om 17.30 uur is op het podium op de Markt het moment van de sleuteloverdracht. De Roze Zaterdagstad 2020 Leeuwarden krijgt dan symbolisch de sleutel overhandigd.

Picknick ontbijt zondag 30 juni
Het Roze Jaar eindigt zoals het begonnen is; met een Roze Ontbijt in de Venlose binnenstad. Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom voor een picknick ontbijt op de Havenkade aan de Maas. Neem je eigen ontbijt mee van thuis en strijk gezellig neer aan een van de picknicktafels die klaarstaan om gezellig samen na te praten over het Roze Weekend. Een muzikale bijdrage hoort daar natuurlijk ook bij. ‘Play me a memory’ was ook al van de partij bij de start in het Roze Jaar, en
ook tijdens het afsluitende Roze Ontbijt zullen ze een aantal nummers ten gehore brengen. Aansluitend kan het publiek van het optreden van Picture Frame genieten; een jonge, energieke en creatieve rockband bestaande uit een zevenkoppige formatie.

Programmaboekje online
Wie meer wil weten over het programma van het Roze Weekend kan alvast het programmaboekje online op de website https://rozezaterdag2019.eu/nl/ bekijken en downloaden. Met een blokkenschema, plattegrond en gedetailleerde informatie biedt het programmaboekje alle ins en outs over het weekend in een handig formaat. Het Nederlands- en Duitstalige boek wordt op Roze Zaterdag ook in de binnenstad aan de bezoekers van het evenement uitgedeeld. De artiesten van 29 juni op een rijtje

Maan • Romy Monteiro • Jonna Fraser • Katrina of Katrina & The Waves • Carolina Dijkhuizen •
Plankenkoortsband • Mondo Mash Up • Rumours • LÖRK • Kristel Roulaux & Sonny Sinay & Roel
Daniels-Peters • 2 Brothers on the 4th Floor • Helene Tribute • Stella Duce • Sidera • Big Band 81
• Trinxx • O Double Seven • Q-music foute uur • Metallikoor • Fanfare • en meer…

Grensoverschrijdend ROZE JAAR
De Roze Zaterdag op 29 juni is het hoogtepunt van een succesvol Roze Jaar. Er zijn in Venlo en Krefeld meer dan 50 activiteiten voor verschillende doelgroepen georganiseerd. De ene keer om de LHBTI- doelgroep te bereiken, een andere keer voor iedereen, omdat het een van de speerpunten van Roze Zaterdag Venlo- Krefeld is om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Het is de eerste editie die grensoverschrijdend is, want diversiteit wordt niet begrensd door landsgrenzen. De steden Venlo en Krefeld intensiveren sinds enkele jaren hun samenwerking en de gemeente Krefeld was meteen enthousiast om ook in het kader van Roze Zaterdag en LHBT- acceptatie samen te werken. De Roze Zaterdag zelf vindt plaats in Venlo, maar uiteraard is de organisatie van Krefeld daarbij aanwezig en bij de programmering betrokken.

Wat is Roze Zaterdag?
Roze Zaterdag wordt in Nederland doorgaans gevierd op de laatste zaterdag van juni. Het is een jaarlijks terugkerend evenement ter bevordering van integratie en acceptatie van medemensen met een andere geaardheid. Het is een feest van homo’s, lesbiennes, hetero’s, transgenders en  andere seksuele minderheden, waarbij vrijheid acceptatie en tolerantie centraal staan. Het evenement heeft zowel een feestelijk als educatief gezicht. Elk jaar vindt Roze Zaterdag in een
andere stad plaats. De bedoeling van deze roulatie is om zo steeds weer een andere stad een roze impuls te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen