Trumpet Festival Venlo

Ack van Rooyen.
Ack van Rooyen.
Foto: ©Jurjen Donkers.

Zaterdag 22 juni organiseert Kunstencentrum Venlo in samenwerking met de legendarische Nederlandse jazztrompettist Ack van Rooyen, Conservatorium Maastricht, poppodium Grenswerk en Van Laar Trumpets & Flugelhorns het Trumpet Festival Venlo. Een dag volledig in het teken van trompet, jazz en improvisatie. De aftrap vindt plaats met workshops bij Kunstencentrum Venlo en wordt afgesloten met een uniek concert door Ack van Rooyen en de Big Band van Conservatorium Maastricht in Grenswerk.

Het idee voor het Trumpet Festival Venlo kwam tot stand tijdens een ontmoeting in Den Haag tussen trompettist Jacq Sanders en de 88-jarige Nederlandse jazztrompettist Ack van Rooyen. Sanders is als trompettist verbonden aan het Gelders Orkest en werkzaam als docent aan de Academy of Music and Performing Arts Tilburg (AMPA) en Kunstencentrum Venlo. Van Rooyen werd wereldberoemd met het nummer African Beat uit 1962 dat nog steeds dagelijks te horen is in de Efteling. Verschillende collega’s uit het land werden bereid gevonden om mee te werken aan dit voor Nederland unieke festival. Zo zegden trompettisten Carlo Nardozza van het Conservatorium Maastricht en Angelo Verploegen van ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten, toe.

Een dag vol workshops, masterclass en concert
Het festival begint om 10.00 uur bij Kunstencentrum Venlo met workshops voor amateurtrompettisten. Kosten voor deelname zijn € 10,00 per persoon. Voor elk niveau is er een workshop; Frank Steeghs verzorgt een workshop voor niveau a/b, Carlo Nardozza voor gevorderden op niveau c/d en Angelo Verploegen voor vergevorderden. De workshops worden om 14.30 uur afgesloten met presentaties van de deelnemers.
Om 15.30 uur verzorgt Ack van Rooyen zelf een masterclass bij het Kunstencentrum. Een entreekaart voor het concert (voorverkoop € 17,50) dat diezelfde avond plaatsvindt bij Poppodium Grenswerk, verleent toegang tot deze masterclass.
Tot slot geeft de grootmeester zelf samen met de Big Band van het Conservatorium Maastricht, onder leiding van Carlo Nardozza, een concert in Grenswerk. De deuren gaan open om 20.00 uur. Aan de kassa kosten de kaarten € 20,00 per persoon.

Ga voor meer informatie over het festival en/of aanmelden voor de workshops naar: www.trumpetfestivalvenlo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen