LET’S MOVE: Roze Sportdag op 13 april

Foto: © Roze Zaterdag

Sport verbindt en verbroedert. Onder de noemer LET’S MOVE vindt daarom op zaterdag 13 april een recreatieve, sportieve dag voor LHBTI-ers en vrienden uit Nederland en Duitsland plaats. Deze grenzeloze sportdag vindt plaats in het kader van Roze Zaterdag, dat in 2019 wordt georganiseerd door partnersteden Venlo en Krefeld. De sportdag vindt plaats in sportpark Maassenhof in Venlo-Boekend.

Zoals bekend staat 29 juni 2019 in Venlo en Krefeld helemaal in het teken van Roze Zaterdag. Dit is een jaarlijks en landelijk feest van homo’s en hetero’s, transgenders en seksuele minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd. In het jaar voorafgaand aan Roze Zaterdag vinden in Venlo tal van activiteiten en evenementen plaats om zo het hele jaar een roze tint te geven en om bewustwording en acceptatie een steviger plek te geven in de gemeente.

‘Een roze jaar van verbinden, respect en acceptatie kan niet zonder sport en recreatie. ‚Uit onderzoek blijkt dat de acceptatie van seksuele diversiteit in de sportverenigingen nog steeds een gevoelig onderwerp is’ legt Hans Lenders van de organisatie van de Roze Sportdag uit. ‘Zo houden LHBTI-ers hun seksuele voorkeur vaak verborgen voor medesporters en helaas komt negatieve stereotypering in de vorm van homo-onvriendelijke opmerkingen nog steeds geregeld voor in mannelijke teamsporten. Dit kan de acceptatie van seksuele diversiteit in de weg staan. ‚Door het LET’S MOVE-project werken we samen aan het vergroten van acceptatie, zichtbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid van LHBTI in de sport‘, aldus Hans Lenders.

Deelnemers aan de LET’S MOVE Roze Sportdag kunnen zich aanmelden voor verschillende sporten, waaronder voetbal, tennis, hardlopen, indoor sportmarathon, fietsen, wandelen en jeu de boules. Deelnamekosten zijn 10 € per activiteit. Na afloop van alle sportactiviteiten wordt de dag afgesloten met een verrassend gezamenlijk diner en aansluitend een borrel. Aanmelden voor de sportdag kan via de website van Roze Zaterdag www.rozezaterdag2019.eu, waar ook meer informatie te vinden is over Let’s Move.

Reacties