Nieuwe Hangar, dus nieuw fietspad

Foto: Stichting Limburgs landschap.

Venlose Groote Hei heeft aangepast fietspad. Door onder andere de samensmelting van de Venlose Zweefvliegclub met de Eindhovense Zweefvliegclub is er behoefte ontstaan aan uitbreiding van de opslagruimte voor zweefvliegtuigen. De gemeente Venlo heeft inmiddels haar goedkeuring verleend aan de bouw van een hangaar tegenover de bestaande hangaar.

Tevens is er naar een oplossing gezocht voor de wederzijdse hinder van het vliegtuigtransport over de weg vanuit de hangaars naar het vliegveld, dezelfde weg waar ook wandelaars, fietsers en skaters gebruik van maken. Deze betonweg zal onderdeel van het complex gaat uitmaken. Dat heeft wel invloed op de recreatieroutes over de Groote Hei. In overleg tussen vliegers, Gemeente Venlo en Het Limburgs Landschap is daarom het bestaande fietspad aangepast zodat fietsers en vliegers elkaar niet ‘in de wielen rijden’.

Het nieuwe stuk fietspad loopt door het honden-losloop-gebied, dus dat vraagt van de verschillende recreantengroepen wel om extra aandacht voor elkaar zodat iedereen kan genieten van de natuur dichtbij de stad.

Het laatste nieuws uit Venlo ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen