[Vanavond] Derde editie Wereldlichtjesdag Tegelen

Foto: Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn 2015.

Vandaag vindt de derde editie van Wereldlichtjesdag in Tegelen plaats. De dag is een moment om te rouwen, waarbij er speciale aandacht is voor overleden kinderen.

Elke tweede zondag in december wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. In 2018 is dat op zondag 9 december. Op deze dag, om 19:00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. Dit jaar zal ‘Wereldlichtjesdag’ voor de derde keer in Tegelen plaats vinden.

Vorig jaar hadden ze tijdens de viering heel slecht weer, van sneeuwbuien tot flinke regenbuien en zeer harde wind. Dankzij sponsoren is het de organisatie de afgelopen maanden gelukt geld in te zamelen om de lampjes te vervangen.

Programma
Tijdens de editie van dit jaar zorgt zangvereniging Animo voor de muzikale omlijsting. Kristel Roulaux zal ook dit jaar het nummer; Precious Child zingen, het nummer van Wereldlichtjesdag. Ook alle namen van de – vooraf opgegeven – overleden zullen genoemd en herdacht worden.

Dit jaar hebben leerlingen van basisschool St. Jozef speciale glazen potjes gemaakt met theelichtjes erin. Een van de kinderen zal ook een gedicht voordragen.

Over Wereldlichtjesdag
‘Worldwide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19:00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen