OPGERUIMD STAAT NETJES; Schoonmaakactie zaterdag 27 oktober

Foto: Opruimactie.

Onder het motto “Opgeruimd staat netjes” gaan de Jongerenkerk, De Protestantse gemeente, Home Plus en de Wereldwinkel, Omwonenden Julianapark, VenloPartners en Fair Venlo het groen in het Nolenspark, Wilheliminapark en achterkant Beej Benders en de groenstrook aan de bebouwde kant van de Koninginnesingel en de Kop van Weerd schoonmaken.

Met deze gezamenlijke actie openen we de Fairtade Week, die van 27 oktober tot 04 november loopt. Op 27 oktober komen we om 09.30 bij elkaar. We maken schoon tot 12.30 en sluiten af met gezamenlijke lunch met lokale en Fairtrade producten.

Deelnemen 
Als mensen nog deel willen nemen kunnen zij zich nog aanmelden bij ´t Groenewold of bij de Jongerenkerk. Dat kan tot 25 oktober bij: [email protected]  of [email protected].Middels de aanmelding per mail weten zij hoeveel lunches er verzorgd dienen te worden.

Onze organisaties zijn allemaal actief in de binnenstad en willen graag meer samenwerken. Dat doen we al op het gebied van fairtrade en we willen dat ook graag doen met andere activiteiten, die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Ieder vanuit zijn eigen achtergrond. We zijn daarin niet uniek. Wereldwijd is er een integrale actie-agenda voor duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: de 17 Global Goals. Leiders van 193 landen hebben toegezegd zich in te zetten om de doelen vóór 2030 te realiseren.

Met onze schoonmaakactie dragen we lokaal bij aan doelstelling 11 “Duurzame steden en gemeenschappen” en proberen we bewustzijn voor onze omgeving te kweken. We sluiten tevens aan bij acties voor een schone binnenstad, die al genomen worden door de gemeente Venlo, het wijkoverleg Binnenstad Venlo en Venlo Partners, de citymarketing organisatie van Venlo.

Zij ondersteunen de actie van harte en hebben al toegezegd er via hun eigen kanalen aandacht aan te geven. De gemeente stelt daarnaast de benodigde schoonmaakmaterialen ter beschikking, zoals zakken en handschoenen. Ook Fair Venlo werkt vanuit de Global Goals en veegt graag mee samen de vloer aan met zwerfvuil. Wethouder Pollux is door hen namens de deelnemende organisaties uitgenodigd, doet ook graag mee en bood aan vanuit de gemeente de actie te zullen promoten.

Via deze link de poster (PDF) met meer informatie; Poster-Zwerfvuil-opruimen-2018. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen