Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen!

Foto: Kasteeltuinen Arcen.

Kasteeltuinen Arcen is ook deze zomervakantie zeker een bezoek meer dan waard! Het veelzijdige bloemen- en plantenpark is niet voor niets verkozen tot Leukste Uitje van Limburg en heeft naast een leuk programma voor kinderen ook een goed gevulde evenementenkalender in de zomermaanden. Bovendien kunnen kinderen tot en met 17 jaar het park gratis bezoeken in de maanden juli en augustus.

Spannende speurneuzen speurtocht en andere kinderactiviteiten
Er is veel te beleven in Kasteeltuinen Arcen voor kinderen. Ze kunnen het park verkennen door met een speurtocht op pad te gaan en opdrachtjes uit te voeren. Rondom het Bergpaviljoen kan geravot worden op het speelstrand, de geitjes geaaid worden in de Aaiweide of kan een balletje geslagen worden op de midgetgolfbaan. De 21-holes baan is prachtig aangelegd in een berglandschap met avontuurlijke banen, spannende grotten en kletterende watervallen. Bij het Bergpaviljoen vinden ook iedere middag knutsel- en ontdekactiviteiten plaats. Kinderen kunnen een bijenhotel maken, hun eigen ridderschild ontwerpen of in een van de poelen, met hulp van een medewerker, op zoek gaan naar de water- en bodemdiertjes die daar leven. In het Kasteel kunnen de jongste bezoekers een heus draaiorgeldiploma behalen.

Kinderen gratis actie
In de maanden juli & augustus hebben kinderen tot en met 17 jaar gratis toegang tot het park, ieder kind moet wel in het gezelschap zijn van een betalende volwassene of seizoenkaarthouder. Bovendien zijn de speurtocht, het midgetgolfen en de kinderactiviteiten gratis voor bezoekers van het park. De kinderen actie gratis geldt niet voor de entree voor het Theaterfestival op 21 juli.

Evenementenkalender
In de zomermaanden staan er tal van extra activiteiten op het programma in Kasteeltuinen Arcen. Van 7 juli t/m 12 augustus is Kasteel Arcen gevuld met muziek tijdens de expositie ‘Meesterwerken uit de mechanische muziekwereld’, met meer dan 30 zelf spelende en zeer bijzondere muziekinstrumenten wordt teruggekeken op de periode voordat er radio bestond. Op zaterdagavond 21 juli gaan de poorten van het park opnieuw open voor Theaterfestival Cirque de la Lune waarbij kleinkunst en muziek te zien zijn. In het weekend van 28 & 29 juli gebruiken tientallen kunstenaars de tuinen als hun atelier tijdens het Kunstweekend.

Bloeiwijzer
Ook voor de tuinliefhebber is Kasteeltuinen Arcen in de zomer zeker een bezoek waard. Je waant je even op wereldreis als je dwaalt door de subtropische kas met haar olijfbomen, vijgen en palmen; de Oosterse Watertuin met het traditionele Thaise Vissershuis en de Sawa’s of de romantische Rododendrontuin die in de schaduw van het kasteel ligt. De duizenden rozen bloeien nog volop in het Rosarium en ook de Hortensia’s, Lelies en Canna’s zorgen voor geur en kleur in de tuinen.

 

Reacties

article
45795
Vier de zomer in Kasteeltuinen Arcen!
Kasteeltuinen Arcen is ook deze zomervakantie zeker een bezoek meer dan waard! Het veelzijdige bloemen-
https://venlo.nieuws.nl/cultuur/45795/vier-zomer-kasteeltuinen-arcen/
2018-07-11T08:45:17+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/07/10124945/KasteeltuinenArcen_Bergpaviljoen.jpg
Cultuur, nieuws