Brel in Venlo, 40 jaar later

Foto: Brel in Venlo.

Op donderdag 11 oktober (40 jaar na zijn dood) presenteren Grenswerk en Domani ‘Brel in Venlo.’ Het concert vindt plaats in Domani. Met medewerking van Bert van den Bergh, Peter Beeker, Babs van Bree en Baer Traa. Zij brengen eigen interpretaties van liederen van Brel. De kaartverkoop is meteen van start via de website van Grenswerk.

Na zijn carrière als zanger, musicalster, filmacteur en regisseur kocht hij een zeilboot, de Askoy ||. Hij bevoer daarmee de oceanen, streek ten slotte neer op een klein eiland van de Markiezen. Zong ondertussen met één long nog een prachtige langspeelplaat vol. Op 9 oktober 1978 overleed hij. Jacques Brel, ook veertig jaar na zijn dood, blijft hij immens populair. Hij is als goede wijn, wordt steeds beter met de jaren. Zijn liederen over liefde, vergankelijkheid en vriendschap zijn tijdloos.

Na de pauze treedt David Vos op. Zijn donkere stem is geschapen voor het zingen van Brels chansons. Hij doet dat op zijn eigen wijze, maar met eenzelfde zeggingskracht en hartstocht. Pianiste en accordeoniste Nettie Krull begeleidt hem. Sef Derkx leidt de bezoekers door de avond.

Brel in Venlo – Donderdag 11 oktober
Domani  – Open 19:00 / Aanvang 20:00
Tickets 16,-

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen