Amateurkunst in het Franz Pfanner Huis

Foto: Stichting Franz Pfanner Huis.

Het Franz Pfanner Huis, een tentoonstellings- en concertruimte in Arcen wordt gerund door ongeveer 50 vrijwilligers die uiteenlopende werkzaamheden voor hun rekening nemen.

Het betreft het inhuren van muziekgezelschappen en regelen van concerten, het organiseren, inrichten en bemannen van tentoonstellingen, het verzorgen van de catering en het maken van tekstborden, posters en van reclame om bezoekers te werven. De vrijwilligers zijn veelal mensen die meer hebben met kunst dan de gemiddelde Nederlander.

Kunstenaars
Onder hen bevinden zich dan ook 10 amateurkunstenaars, de z.g. “Zondagskunstenaars”, die als afsluiting van het seizoen 2017/18 op zaterdag en zondag 2 en 3 juni hun eigen werk tentoonstellen.

Expositie
De expositie omvat een grote variatie aan schilderijen waaronder landschappen, stillevens en abstract werk, gemaakt in acryl of aquarel. Verder tonen enkele keramisten hun werk zowel figuratief als abstract, gemaakt met verschillende technieken. Er is ook glas-in-lood, het z.g. Tiffany werk, gebrandschilderd glas en batikwerk te zien.

Tijdens de tentoonstelling zijn de kunstenaars aanwezig om, waar gewenst toelichting te geven op het werk en uitleg over de gebruikte technieken.

De expositie in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink in Arcen is geopend van 13:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis.
Zie ook: www.franzpfannerhuis.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen