Winnaars Raadselige Roos 2017 bekend

Foto: Ans van Kessel (​L​), Rennie van Windt (​M​), Betty Bollmann (​R​)​ © Literair Café Venray.

Betty Bollmann uit Venlo heeft de schrijfwedstrijd Raadselige Roos Poëzie 2017 gewonnen met haar gedicht Soms. De Prozaprijs 2017 ging dit jaar naar Ton Adriaens uit Weert voor zijn verhaal Geen weg terug. De Rooje Roos-prijs 2017 (nieuwe naam voor de BIJ-prijs) werd toegekend aan Rennie van Windt uit Deurne voor haar gedicht Tenzij.

De derde prijs ging naar Ans van Kessel uit Stevensbeek voor het gedicht Zie haar.
Met de inzending Vandaag is rood schrijft Folly van Dijk uit Helmond een verhaal. Dit was goed voor de tweede prijs. Het verhaal De reis van Rita van Ellen Geven uit Eindhoven roept waardering op. Zij won de derde prijs.

Aan de 25ste editie van de Raadselige Roos deden 54 amateurschrijvers en –dichters mee Samen zonden zij 25 verhalen in en 33 gedichten. De inzendingen zijn afkomstig van 33 mannen en 21 vrouwen, waarvan de jongste 19 jaar is.

De prijzen van de jaarlijks terugkerende schrijfwedstrijd Raadselige Roos werden uitgereikt door burgemeester Hans Gilissen in Partycentrum Anno ’54. Tevens kreeg de burgemeester de bundel uitgereikt die zondag 14 januari verschijnt met daarin de winnende verhalen en gedichten. Amateur kunstenaars hebben ook dit jaar op het thema geïnspireerde kunstwerken gemaakt die verbonden zijn aan de inzendingen die in de bundel zijn opgenomen.

De kunstwerken zijn van 15 januari tot en met 11 februari 2018 te bezichtigen in het Venrays Museum. In de Venrayse bibliotheek BiblioNu is vanaf maandag 15 januari een vitrine ingericht met foto’s van de winnaars Raadselige Roos 25.

Bron: De Raadselachtige Roos.