Grote jubileumoptocht bij Oeles

Foto: Carnaval - ANP.

Het nieuwe jaar 2018 is inmiddels al enkele dagen oud. Dit betekent voor vele mensen ook dat het vizier op de Vastelaovend gericht kan worden. Aangezien de Vastelaovend in 2018 vroeg valt, zullen de voorbereidingen voor de Tegelse optocht sneller op gang moeten komen. Het betreft ook nog eens een speciale editie. Op maandag 12 februari staat namelijk de Jubileum Optocht op het programma.

De optochtcommissie van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles heeft niet stilgezeten de laatste maanden en is al geruime tijd bezig met deze Jubileum Optocht. Ze hebben enkele veranderingen aangebracht. Zo zal in tegenstelling tot andere jaren de optocht niet vertrekken vanaf de Kerkhoflaan. Er is namelijk gekozen om op de Grotestraat bij ’t Witte Hoés te starten waar ook het einde van de bonte stoet zal zijn. Daarnaast zal het buiten bij de tent van ’t Witte Hoés voor en na de optocht door de straten van het Tegelse centrum een groot feest zijn waardoor de straatcarnaval terugkeert.

Aangezien het een jubileumeditie is hoopt de organisatie dat er vele oud-deelnemers nog eens deelnemen vandaar dat de optocht 2018 is omgedoopt tot Optocht-reünie. Wil je dus zoals vroeger nog eens gezellig samen deelnemen aan de optocht dan is dit je kans. En dat is genne kwats verwijzend naar het motto van de Tegelse Vastelaovend in 2018: “Wát ‘nne kwats!”. Sommige oud-deelnemers hebben zich al gemeld dus dat is alleen maar fijn, maar ook nieuwe deelnemers hebben zich reeds al opgegeven. Heeft u interesse of vragen dan kunt u contact opnemen met Marcel Engelen via [email protected] of kijk voor meer informatie op de site van D’n Oeles (www.oeles.nl).

Reacties

article
37722
Grote jubileumoptocht bij Oeles
Het nieuwe jaar 2018 is inmiddels al enkele dagen oud. Dit betekent voor vele mensen
https://venlo.nieuws.nl/cultuur/37722/grote-jubileumoptocht-oeles/
2018-01-09T13:57:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/01/09135718/anp-carnaval.jpg
Cultuur, nieuws