Fotoclub Venlo “knipt” er al 70 jaar op los

Foto: Kind maakt foto - Pixabay.

Fotoclub Venlo “knipt” er al 70 jaar op los
De fotoclub is in 1947 opgericht als Venlose Amateur Fotografen Vereniging, kortweg VAFV genoemd. Bij het 60-jarig jubileum is de naam gewijzigd in Fotoclub Venlo.

Het doel van Fotoclub Venlo is het delen van een passie, n.l. het beoefenen van vrijetijdsfotografie. En dat is gedurende het 70-jarig bestaan van de club niet veranderd. Oorspronkelijk werd er natuurlijk analoog gefotografeerd, later ook dia’s.En nu fotograferen de leden digitaal.

Elke 2 weken op donderdagavond is er een bijeenkomst in café feestzaal ’t Ven, Straelseweg 359 in Venlo. Tijdens deze avonden wordt het werk van de leden besproken. Ook vinden er een aantal malen per jaar andere activiteiten plaats zoals bv een technische avond, workshops, clubuitstapjes, het organiseren van tentoonstellingen, het uitnodigen van sprekers, en gezamenlijke avonden met andere fotoclubs uit de regio. Verder bestaat de mogelijkheid om aan diverse fotowedstrijden in binnen- en buitenland mee te doen, zowel individueel en als vereniging.
Fotoclub Venlo telt momenteel 27 leden en beschikt over een website waar meer informatie te vinden is: www.fotoclubvenlo.nl

70 Jaar Fotoclub Venlo…… laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Dat moet gevierd worden!!
In samenwerking met het gemeentearchief Venlo, wordt er een tentoonstelling georganiseerd. Deze vindt plaats van 3 november 2017 tot en met 19 november 2017 in het Gemeentearchief Venlo gelegen aan de Dokter Blumenkampstraat 1, 5914 PV Venlo. De tentoonstelling is gedurende de openingstijden van het gemeentearchief gratis te bezoeken. En wel op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.30 uur. Bovendien wordt het gemeentearchief in de weekeinden van 4-5;11-12;18-19 november 2017 opengesteld van 11.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de tentoonstelling exposeren de leden hun beste werk. Elk lid laat minimaal 1 foto zien met daarin het thema Venlo verwerkt. Daarnaast zijn zij vrij in hun keuze.

Verder is de Fotoclub heel blij dat zij een bekende spreker heeft kunnen vastleggen: Marcel van Balken. Marcel is een gerenommeerd fotograaf die zowel in binnen- als buitenland in hoog aanzien staat en diverse prijzen heeft gewonnen met zijn fotowerk. Zie zijn website: www.photure.nl
Marcel zal twee lezingen houden op 19 november 2017: lezing 1 om 13.30 uur en lezing 2 om 15.30 uur in het gemeente archief Er wordt op een grote belangstelling gerekend, echter er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Fotowedstrijd
De jeugd van 9-16 jaar wordt niet vergeten: voor hen wordt er een wedstrijd uitgeschreven. Ook hier is het thema verbonden aan Venlo: “Venlo leeft”.
De beste 10 inzendingen worden geprint en krijgen ook een plek in de expositie.
En voor plaats 1-2-3 is een geldbedrag van €175,- €125,-€100,- beschikbaar gesteld door het gemeentearchief.
Eisen voor de digitale inzendingen zijn: minimale grootte 3 Mb. Foto’s kunnen ingezonden worden tot en met 31 september 2017 naar het volgende e-mailadres: [email protected].
Op de website van de fotoclub staan ook de voorwaarden vermeld.
Een jury, samengesteld uit eigen leden van de fotoclub en Dhr. F. Hermans van het gemeentearchief, bepaalt welke de winnende foto’s zijn. Hierover kan niet gecorrespondeerd worden. Alle ingezonden foto’s worden eigendom van het gemeentearchief, onder vermelding van de naam van de maker en kunnen voor publicatie doeleinden gebruikt worden. Met respect voor de auteursrechten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen