Hay Geritz nieuwe voorzitter Vastelaovesgezelschap De Kwas

Foto: © Persfoto Kwas.

Tijdens de jaarvergadering van Vastelaovesgezelschap De Kwas is de heer Hay Geritz unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter van het vastelaovesgezelschap uit Venlo-zuid, en neemt daarmee de voorzittershamer over van Rob Martens.

Na 9 jaar in de rol van voorzitter te hebben gezeten, heeft Rob Martens ervoor gekozen zich met andere zaken binnen VG De Kwas bezig te gaan houden. VG De Kwas is Rob zeer erkentelijk voor zijn inzet tijdens zijn voorzitterschap en ziet voor Rob nog een mooie toekomst binnen ons gezelschap.

De heer Hay Geritz is geen vreemde keuze voor VG De Kwas. Zo is hij zowel oud-prins (2000), als oud-adjudant (1984) en is hij een van de zangers van het Kwasteleed. Hoewel hij geen lid meer was, gaat de historie met Hay verder terug dan enkele maanden, en was Hay tijdens onze evenementen regelmatig in de Kwastetempel te vinden.

Hay heeft in de jaren zijn strepen meer dan verdiend in de Venlose Vastelaovend. Naast zijn rol in het BBZ was hij tot voor kort nog voorzitter van de Wortelepin. De samenwerking met het Blerickse gezelschap werd door verschil van inzicht vroegtijdig beëindigd. Voor Hay is met zijn voorzitterschap bij Vastelaovesgezelschap De Kwas de cirkel rond; hij kiest er dan ook voor om met respect voor de traditie, VG De Kwas klaar te maken voor de toekomst.

Hoewel Hay reeds gekozen is als voorzitter, zal zijn voorzitterschap nog bekrachtigd worden tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering op zaterdag 29 juni. Tijdens deze bijzondere algemene ledenvergadering zal de voorzittershamer officieel overgedragen worden en kijken we ook terug op het negenjarige voorzitterschap van de heer Rob Martens. Aansluitend, om 21.00 uur, is er een feestavond waarbij de vinylplaat afgestoft wordt voor een gezellige discoavond. Voor de feestavond is het voor iedereen vrij om te komen en de dansvloer te betreden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen