WijkMakers gezocht voor Blerickse wijk: Programma verrijkt wijk met kunst en participatie

Foto: © Persfoto.

WijkMakers zoekt cultuurmakers, social designers of mensen die kunstprojecten uitvoeren met gemeenschappen en groepen mensen. Kunstenaars in alle disciplines worden uitgedaagd van betekenis te zijn voor de wijk Vastenavondkamp in Blerick en haar bewoners.

WijkMakers
WijkMakers is een nieuw meerjarig ‘kunstenaar-in-de-wijk’ -programma in de regio Venlo. Het is een initiatief van woningcorporaties Antares, Wonen Limburg en Woonwenz, de Gemeente Venlo en Co, de Cultuurontwikkelaar. Met WijkMakers zetten ze onder andere kunst en cultuur in om de leefomgeving en sociale verbondenheid tussen wijkbewoners te verbeteren. WijkMakers borduurt voort op eerdere ervaringen met kunst in de wijk Vastenavondkamp in Blerick.

Wijkverkenning
Als start van het meerjarige project organiseert WijkMakers een wijkverkenning. Maximaal vijf makers krijgen de kans om in de wijk aan de slag te gaan, te ervaren, verbindingen te leggen en te experimenteren. Aan het eind van deze maand verzorgen zij een pitch voor de wijkbewoners en het ondersteunende team van de betrokken partijen. Na deze pitch wordt er één maker uitgekozen om voor een langere periode aan de slag te gaan en in de wijk te werken/wonen. Bij tevredenheid van bewoners en deelnemende partners wordt het project verder ontwikkeld en uitgerold in andere wijken binnen de gemeente Venlo.

Deadline voor aanmelden is vrijdag 10 mei 2024
Voor selectiecriteria, honoraria en meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.cultuurontwikkelaar.nl/WijkMakers

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen