City marketingorganisatie Venlo Partners zoekt stadsfotograaf

Foto: © Stadfotograaf - Persfoto.

City marketingorganisatie Venlo Partners wil per 1 juni 2024 een stadsfotograaf aanstellen. De stadsfotograaf krijgt de vrije hand om Venlo op zijn of haar eigen wijze te belichten. Met het beeldmateriaal kan de stadsfotograaf zaken in Venlo opmerken, uitlichten, duiden of agenderen. De foto’s zullen op verschillende momenten worden ingezet en uiteindelijk in een tentoonstelling worden gepresenteerd. Venlo Partners hoopt dat de foto’s bijdragen aan sociale cohesie, trots en onderling begrip en respect. Fotografen die interesse hebben om deze functie te vervullen kunnen zich tot 26 april aanmelden via www.venloverwelkomt.nl/stadsfotograaf.

Stadsfotograaf

De stadsfotograaf documenteert het stadsleven: de mensen of hun omgeving, de dynamiek en diversiteit (of juist het ontbreken daarvan). De beelden dragen bij aan een gevoel van gemeenschapszin en verbondenheid. De stadsfotograaf brengt fotografie op een laagdrempelige manier bij een breed publiek onder de aandacht. Onderdeel van het project zijn twee fotosafari’s waarbij Venlonaren gratis met de stadsfotograaf op pad kunnen. Aan het einde van de opdracht vindt er een gratis toegankelijke presentatie plaats van een selectie van de gemaakte foto’s.

Wat is de opdracht

  • Leg gedurende de looptijd van 1 jaar Venlo vast op jouw eigen wijze: kies één of meerdere thema’s of onderwerpen die je onder de aandacht wilt brengen en gedurende het jaar volgt en uitdiept.
  • De foto’s deel jezelf (in ieder geval vanuit @stadsfotograafvenlo-accounts) en kunnen ook door de projectpartners worden ingezet om jouw ambt of onderwerp te promoten.
  • Je leidt twee fotosafari’s: je bedenkt de opdracht en begeleidt de deelnemers. Venlo Partners en Co. de Cultuurontwikkelaar organiseren de fotosafari’s.
  • Je stelt een eindpresentatie samen. Venlo Partners en Bibliotheek Venlo organiseren de eindpresentatie.
  • Je zet je er actief voor in om het ambt van Stadsfotograaf uit te dragen en voert regelmatig overleg met de projectpartners om de voortgang van het project te bespreken.

Er is voor het ambt van stadsfotograaf een honorarium van € 10.000,- beschikbaar.

Wie komt er in aanmerking
De functie van stadsfotograaf is toegankelijk voor zowel amateur als professionele fotografen. Het is belangrijk dat de fotograaf in kwestie een interessante artistieke invalshoek heeft voor invulling van de opdracht en een eigen stijl van fotograferen. Venlo Partners moedigt vooral jonge fotografen aan om zich aan te melden.

De keuze voor de stadsfotograaf wordt gemaakt door een brede jury bestaande uit Venlo Partners, projectpartners en twee onafhankelijke professionele fotografen.

 

Projectpartners

Venlo Partners organiseert de stadsfotograaf samen met Co. de Cultuurontwikkelaar, Bibliotheek Venlo en Foto Kino Linders. Het project wordt financieel ondersteund door Cultuurimpuls en We Are Today.

Weekkrant VIA is mediapartner van het project en gaat de foto’s publiceren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen