Einde van een Traditie: SP neemt afscheid van SoePexpres bij Venloop

Foto: © SP Venlo.

De landelijke SP heeft na tien jaar afscheid genomen van de SoePexpres, waarmee een einde komt aan een geliefde traditie van het uitdelen van eigen bereide soep en water bij de Venloop. Ondanks het betreuren van dit besluit, kijken ze terug op prachtige jaren en mooie ontmoetingen met deelnemers van het wandelevenement.

Sinds 2014 hebben de SP-leden bij elke Venloop-wandeltocht, bij het sfeerpunt in Velden, de lopers verwend met een beker zelfgemaakte SP-tomatensoep. Bij warm weer werd dit aangevuld met bekertjes water. Vanuit hun opvallende SoePexpres deelden ze ieder jaar honderden bekertjes soep uit, wat altijd zorgde voor een gezellig spektakel. Het was een geweldige manier om ook buiten verkiezingstijd onder de mensen te zijn.

“Het was elk jaar een feest! Zelfs op de momenten dat de deelnemers massaal binnenkwamen en het soms hard werken was om genoeg soep warm te krijgen,” aldus een vertegenwoordiger van de SP. “De mensen waardeerden onze aanwezigheid enorm, ze rekenden erop dat we er elk jaar weer zouden zijn. Lopers pasten zelfs hun pauzes erop aan, wat weer tot leuke gesprekken leidde. Onze soep was een steuntje voor de laatste kilometers, zeiden ze.”

Vorig jaar sloot de SP hun bericht op de website en social media af met de woorden: “Als er niets geks gebeurt, staat volgend jaar de SP weer met de SoePexpres bij dit sfeerpunt in Velden. Stem er je ‘Venloop-soep-moment’ gerust weer op af.” Helaas is er echter wel iets “geks” gebeurd. De beroemde soepkar is niet meer beschikbaar; de bus is wegbezuinigd en de kar krijgt een permanente stalling.

Met pijn in hun hart moeten ze dan ook mededelen dat ze dit jaar niet aanwezig zullen zijn in Velden bij de Venloop. Ze hopen dat dit bericht zoveel mogelijk wandelaars bereikt, zodat niemand op 23 maart bij de Venloop verrast of teleurgesteld wordt. Desondanks koesteren ze de mooie momenten van de afgelopen jaren en wensen ze de organisatie van de Venloop en alle deelnemers dit jaar veel succes!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen