Vier De Nationale Voorleesdagen in jouw bibliotheek

Foto: © Bibliotheek Venlo.

Voorleesmomenten blijven een leven lang in onze herinnering. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is.

De Nationale Voorleesdagen vieren we dit jaar van 24 januari tot en met 3 februari 2024. De campagne is gericht op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders. In de gemeente Venlo kun je voor de speciale activiteiten voor de Voorleesdagen in de Stadsbibliotheek en in de bibliotheekvestigingen in Velden, Belfeld en Blerick terecht.

Prentenboek van het Jaar
Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.

Activiteiten in de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden in Venlo, Velden, Belfeld en Blerick activiteiten georganiseerd rondom voorlezen. Door voor te lezen leert een kind een heleboel nieuwe woorden. Daarnaast reizen we in boeken en verhalen naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken. Maar ook zorgt voorlezen ervoor dat een kind zich gaat herkennen in een personage. Voorlezen verruimt de wereld van een kind en de bibliotheek heeft een schat aan boeken om voorleesplezier te stimuleren.

Kom langs tijdens De Nationale Voorleesdagen met onder andere:

Woensdag 24 januari
Peuterbieb Speciaal: Het Nationale Voorleesontbijt in de Stadsbibliotheek
Het Blericks Voorleesontbijt in de Bibliotheek Blerick
Peuterbieb met Joris & Jeroen in de Bibliotheek Velden
Peuterbieb met Joris & Jeroen in de Bibliotheek Blerick

Voorleesmiddag met Gé Deenen in Bibliotheek Belfeld

Woensdag 31 januari
Peuterbieb Speciaal: Loes en Lot kindervoorstelling in de Stadsbibliotheek en de Bibliotheek Blerick

Zondag 4 februari
Voorleesdagen Special: Joris & Jeroen bij Foodhall Mout, Venlo

Meer weten en inschrijven? Ga naar de agenda op onze website: www.bibliotheekvenlo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen