Winnaars Lodewijk van der Grinten Prijs en Talent Award 2023

winnaars LvdG Prijs (Jan Houwen, rechts) en Talent Award (Marco Baetsen, links).
winnaars LvdG Prijs (Jan Houwen, rechts) en Talent Award (Marco Baetsen, links).
Foto: © Persfoto.

Zakelijk Venlo verzamelde zich op dinsdag 12 december in de Maaspoort voor een inspirerend en feestelijk programma waar Jan Houwen van Volantis en Marco Baetsen van Stadsbouwers werden uitgeroepen tot winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs en winnaar van de Talent Award 2023. De prijsuitreiking, inmiddels een niet meer weg te denken event in Groot Venlo, biedt ondernemers een bijzonder podium en is tevens een gelegenheid voor de lokale zakelijke gemeenschap om elkaar te ontmoeten.

Lodewijk van der Grinten Prijs
De jury selecteerde Houwen na een zorgvuldige beoordeling van de pitches en bedrijfsbezoeken van de drie genomineerden. Hij streed dit jaar samen met Anouk Hendrikx Afonso van maatwerk HRM en Giselle Vluggen van Forta4U om deze prestigieuze prijs. Houwen maakte de meeste indruk op de juryleden met zijn visie en aanpak op het gebied van het thema van dit jaar ‘personeel & ontwikkeling’. De presentatie van het veelzijdige programma was dit jaar in handen van Stefan Hendrikx. De avond startte met pitches van de genomineerde talenten in een bomvolle Maaspoort, waarbij het publiek de uiteindelijke winnaar bepaalde via een digitale stemming. Fay de Klein zorgde voor de muzikale intermezzo’s, afgewisseld met spectaculaire showelementen en Burgemeester Scholten van Venlo overhandigde uiteindelijk de Lodewijk van der Grinten Prijs aan de winnende ondernemer. Bijzondere aandacht was er voor het kunstwerk dat aan de winnaars werd uitgereikt, dit jaar gemaakt door de gerenommeerde Venlose kunstenaar Fons Schobbers.

Winnaar Jan Houwen
Sedert 2000 is Jan Houwen algemeen directeur/CEO bij Volantis Groep B.V. en alle bedrijven die daar onder vallen. Volantis is een snelgroeiende ingenieurs-, architectuur- en consultancyorganisatie met 115 medewerkers. Over het thema personeel & ontwikkeling zegt Houwen: “Er is ten tijde van de economische crisis van 2009-2012 een stip aan de horizon gezet om de beste werkgever van de regio te worden. Vanuit die ambitie hebben we een plan ontwikkeld en in 2020, 2021 én 2022 waren we ‘de aantrekkelijkste werkgever van Limburg’, categorie MKB”.

Talent Award naar Marco Baetsen
In 2015, direct na het afronden van zijn studie, schreef Marco Baetsen zijn onderneming Stadsbouwers in bij de Kamer van Koophandel. Met Stadsbouwers geeft hij advies in de ontwikkeling en herbestemming van vastgoed. Zijn passie ligt in projecten die voor een grote groep mensen een bijzondere betekenis hebben en plekken die onderdeel zijn van de identiteit van de stad.

De jury en het publiek waren het er over eens dat de Talent Award, de prijs voor de meest toonaangevende Young Professional onder de 35 jaar binnen de gemeente Venlo, dit jaar toekwam aan Marco Baetsen. Naast het kunstwerk krijgt Marco een studievoucher die wordt aangeboden door UMIO Maastricht University en de Gemeente Venlo.

Bijzonder initiatief
Heel bijzonder dit jaar is het gezamenlijke initiatief van alle zes de genomineerden. Niet alleen streden ze als individu voor de prijs, ze hebben hun krachten gebundeld voor een bijzonder doel. Samen met OGVO, Fontys en Gemeente Venlo gaan ze zich inzetten om ondernemers en leerlingen van het regionale middelbaar onderwijs te verbinden. Het idee hierachter is dat opleiding en praktijk hand in hand gaan, waarbij zowel het onderwijs als de praktijkgerichte ontwikkeling worden bevorderd.

Partners en sponsoren
De Lodewijk van der Grinten Prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs, waarin LLTB, MKB Noord-Limburg, Ondernemend Venlo en de Gemeente Venlo samenwerken. Het feit dat 40 bedrijven en organisaties dit jaar de Lodewijk van der Grinten Prijs ondersteunen, getuigt van een groot draagvlak om ondernemerschap in de Gemeente Venlo te stimuleren. Deze partners en sponsoren maken de organisatie van het evenement ieder jaar weer mogelijk. Naamgever van de prijs is Lodewijk van der Grinten (1831 – 1895), de oprichter van het voormalige Océ, het huidige Canon Production Printing. Dit bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste economische krachten in Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen