‘De Venlose vestingwerken, een overzicht’: Een nieuw boek van Peter Keijsers

Foto: © Persfoto - Peter Keijsers.

De Venlose vestingwerken geeft een historisch overzicht van de vesting Venlo tussen de stadsverheffing in 1343 tot de slechting vanaf 1867. Daarbij komen niet alleen de  vestingwerken aan bod, maar ook een aantal gerelateerde bouwwerken die niet per definitie als militaire bouwwerken werden aangeduid.

Van het midden van de veertiende eeuw tot laat in de negentiende eeuw was Venlo een vestingstad.

Aanvankelijk bestond de vesting uit een aantal stevige muren met wat torens, maar door de eeuwen heen is er heel wat veranderd, afgebroken en bijgebouwd aan vestingwerken. Dit boek toont een overzicht van deze vestingwerken, met daarbij nog wat gerelateerde bouwwerken die niet per definitie als militaire bouwwerken werden aangeduid. Inclusief tientallen illustraties en afbeeldingen, zowel in zwart-wit als in kleur.

‘De Venlose vestingwerken’ (gebonden, 248 pagina’s, ISBN: 9789403691794) is onder andere te koop via mgl.mijnbestseller.nl en de lokale boekhandel. Prijs: €42,50.

Over Peter Keijsers
Peter Keijsers is schrijver, fotograaf, en amateur-historicus. In 2012 debuteerde hij met een historisch boek over de Venlose boerderijen, molens en kastelen. Daarna volgden nog een paar lokaal-historische boeken over Venlo. Ook heeft hij een dichtbundel in het Venloos dialect gepubliceerd. Intussen heeft hij tevens acht romantitels op zijn naam staan, waaronder De Schriftsteen en Lockdown. In 2022 werd zijn boek over de Venlose gilden gepubliceerd. De Venlose vestingwerken is inmiddels zijn zesde historische naslagwerk.

E-mail: [email protected]
Website: https://www.peterkeijsers.com/
Profiel op mijnbestseller: http://mgl.mijnbestseller.nl/peterkeijsers
Telefoon: 06-26890208 (ook voor Whatsapp)

Reacties

Cookieinstellingen