112

Politiemedewerker redt jongetje uit de Maas in Venlo

Foto: © De Maas in Venlo - Facebook politie Venlo.

Een politiemedewerker uit Lottum die samen met zijn vrouw Venlo bezoekt redt jongetje uit de Maas 

Stel je voor, je ben werkzaam bij de politie en je hebt vrij, je bent van plan om samen met je vrouw een gezellig dagje in Venlo te zijn en dan zie je opeens een noodsituatie ontstaan. Dan doe je als politiemedewerker maar één ding: ingrijpen en wel meteen.
Dat overkwam zaterdag een man uit Lottum die samen met zijn vrouw een dagje in Venlo was. Samen genoten ze van “even niks hoeven”. Geen werk, geen gedoe, gewoon ontspannen.

De dag verliep zoals je van een gezellige, vrije dag mag verwachten, totdat hij plotseling bij de Havenkade een kindje richting de rivier zag rennen. Een jongetje op blote voeten met slechts een luier om zijn lijfje.

Zijn gevoel vertelde hem dat dit niet klopte en hij ging achter het jongetje aan. Toen hij zag dat de kleine man het water inliep, aarzelde hij geen seconde en wist hem uit de rivier te halen. Al snel werd duidelijk dat het jongetje niet kon praten en niet reageerde op vragen die aan hem werden gesteld. Het jongetje (naar later bleek 5 jaar oud) was onder meer auditief beperkt. Hij was kletsnat geworden door het rivierwater, maar dankzij het snelle ingrijpen van de politiemedewerker kon erger worden voorkomen.

De Venlose politie was snel ter plaatse en ontfermden zich over de jongen. Met het jongetje gaat het naar omstandigheden goed. Hij is overgedragen aan de hulpverlening.

© Politie.nl

*  Rectificatie – In de eerdere berichten staat dat het om een politieagent uit Rotterdam zou gaan. Het blijkt echter dat meneer medewerker is bij de politie en niet in Rotterdam maar in Lottum woont. Samen met zijn vrouw waren ze een dagje in Venlo. “We zijn nog steeds onder de indruk van het geen we zaterdag hebben meegemaakt” aldus de politiemedewerker uit Lottum en zijn vrouw. 

Reacties

Cookieinstellingen