112

Fietsendieven aangehouden in Venlo

Foto: © Politie.nl - Stockfoto.

De eerste maanden van het jaar zijn in de gemeente Venlo veel fietsen gestolen, in totaal 160 stuks. Een groot deel daarvan was elektrisch. De politie is in maart gestart met een onderzoek. In april zijn twee jongeren uit Venlo aangehouden op verdenking van een aantal van deze diefstallen. Beide jongens zitten nog vast.

Op 7 april werd een 17-jarige jongen uit Venlo aangehouden. De jongen reed op het moment van de aanhouding op een gestolen fiets. Na zijn aanhouding werd het onderzoek voortgezet en op 18 april werd in Blerick een 19-jarige jongen aangehouden. Hij ging er vandoor toen hij merkte dat de agenten hem wilden aanhouden. Beide verdachten zitten nog vast. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij minstens 15 diefstallen. Eén van deze jongeren zit eerst nog een straf uit en zal zich daarna moeten verantwoorden voor de rechter.

De politie is nog bezig met een onderzoek. Behalve de fiets waarop de 17-jarige werd aangetroffen op het moment van de aanhouding zijn er geen fietsen aangetroffen in de woning van de verdachten. Vermoedelijk zijn de gestolen fietsen na de diefstal doorverkocht.

© Politie 

Reacties

Cookieinstellingen