112

Middelbrand bij Vista in Venlo

Foto: Stockfoto - nieuws.nl

Venlo – Vanmorgen is het bedrijf Vista op de Hudsonweg ontruimd vanwege een brand in een stelling met goederen. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brandweer werd even voor zeven uur vanmorgen gealarmeerd voor een brand in een oven bij het bedrijf Vista. Er is opgeschaald naar middelbrand omdat de melding is geactiveerd door de sprinklerinstallatie en vanwege de omvang van het pand. Ter plaatse gekomen bleek de brand niet in een oven te zijn maar in een stelling op de eerste verdieping. In de stelling waren een 25 kleine karatten met kleding opgeslagen.

De brand was al geblust door de bedrijfshulpverleners van het bedrijf maar deze actie kon niet voorkomen dat de sprinkler installatie door de hitte werd geactiveerd. Het bedrijf is vanwege de brand en rookontwikkeling ontruimd. Ongeveer 40 medewerkers zijn geƫvacueerd en binnen het bedrijf op een veilige plek ondergebracht. Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en het dak geĆÆnspecteerd. Even voor half acht was het incident onder controle en werd het sein brandmeester gegeven. Vanwege de rook in het bedrijf is de brandweer het pand aan het ventileren en metingen aan het uitvoeren op de aanwezigheid van koolmonoxide. Zodra de rook verdreven is en er geen gevaar meer is voor de gezondheid wordt het pand weer vrij gegeven.

Het bedrijf heeft water- en rookschade opgelopen de grootte van de schade en de oorzaak is op dit moment niet bekend. Het team brandonderzoek van de brandweer Limburg-Noord gaat de brand onderzoeken. Ook de Stichting Salvage is opgeroepen om te starten met schadebeperking.

Reacties

Cookieinstellingen