112

Schoorsteenbrand slaat over naar dak

Foto: © Keistadnieuws.

VENLO, GELDERSE DRIFT – Nog geen week nadat de schoorsteenveger geweest was besloot een echtpaar op de Gelderse Drift in Venlo de openhaard aan te steken, om het vuur te starten werd er gebruik gemaakt van houtkrullen. Toen de bewoonster concludeerde dat het vuur wel heel snel ging is ze buiten gaan kijken alwaar ze vonken waarnam en omstreeks 18:40 uur de brandweer inlichten.

Aangezien de brand zich wist uit te breiden naar het dak liet de brandweer twee brandweerwagens en een hoogwerker uitrukken, de brandweer had de vlammen al vrij snel onder controle. Door de brand liep het dak en de daarop gelegen zonnepanelen schade op. Ook binnen is de nodige schade na de bluswerkzaamheden en stichting Salvage is onderweg om de bewoners bij te staan. Het team brandonderzoek van de brandweer is gevraagd om onderzoek te doen.

Frappant detail is dat bij de woning een bord “verkocht” in de voortuin staat. Volgens de bewoonster zouden de nieuwe bewoners morgen, 18 december, langskomen om de kamers op te meten, ze kon de Keistadnieuws fotograaf vertellen dat die afspraak inmiddels is afgezegd.

 

Reacties

Cookieinstellingen