112

Hennepkwekerij, hennep en geld aangetroffen bij actie Pandora

Foto: © Politie Venlo.

Op donderdag 25 november 2021 werd er door medewerkers van het project Pandora een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bij een pand aan de Venrayseweg in Blerick.

In totaal stonden ruim 300 hennepplanten in twee kweekruimtes in een loods achter de woning. Tevens werd de stroom illegaal afgetapt. Bij controle in de woning werd er nog een hennep-kweektent, een hennep-stekkerij en droogruimte aangetroffen. Deze waren allemaal niet in werking. Hierop heeft er nog een doorzoeking in de woning plaatsgevonden. Hierbij werd nog 1,8 kilogram hennep, een enkele duizenden euro’s contant geld en een stroomstootwapen aangetroffen.

Omdat er uit wordt gegaan dat er eerder is geoogst is, werd er in het kader van de ontneming nog een graafmachine, een shovel en een aanhangwagen in beslag genomen.

Verdachte aangehouden
De verdachte, een 46 jarige man uit Venlo, heeft zich enkele dagen later op het politiebureau gemeld en is hier toen aangehouden. Na verhoor is de man vervolgens heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen