112

Verdachten schietincident aangehouden tijdens Pandora (verkeers)controle Blerick

Foto:

Blerick – Tijdens een grote Pandora (verkeers)controle in Blerick zijn donderdag 21 oktober drie aanhoudingen verricht, drie voertuigen in beslag genomen en diverse boetes uitgeschreven. Twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident dat op 6 oktober in Blerick plaatsvond. De controle werd uitgevoerd door politie, belastingdienst en de gemeente Venlo. De Duitse politie sloot aan vanuit de samenwerking in het grensgebied.

Vanaf de Burgemeester Gommanstraat werden automobilisten, maar ook fietsers en bromfietsers naar het controleterrein bij de Lambertuskerk geleid. Ze werden uitgebreid gecontroleerd. De controle komt voort uit Pandora, de wijkgerichte aanpak waarbij de verschillende partners de krachten bundelen met als doel de veiligheid en de leefbaarheid van de wijk te vergroten. De Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Venlo hadden in de Blerickse wijken aandacht voor parkeerovertredingen, afvaldumping en illegale kamerbewoning.

Lees ook: 141 voertuigen gecontroleerd, 24 bekeuringen uitgedeeld tijdens politiecontrole Blerick. 

Schietincident
Tijdens de controle trof de politie twee mannen, 18 en 21 jaar oud, uit Venlo, die verdacht worden van betrokkenheid bij een schietincident op 6 oktober in Blerick. Beide verdachten zijn direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn allebei in verzekering gesteld. Op woensdagavond 6 oktober rond 20.30 uur ontstond er op de Burgemeester Gommansstraat onenigheid tussen inzittenden van twee personenauto’s waarbij er geschoten is. Een persoon, een man uit Venlo, raakte hierbij gewond. De man is behandeld in het ziekenhuis en is inmiddels weer thuis. Team Pandora is bezig met het onderzoek en de aanhouding van beide verdachten tijdens de integrale controle maakt dat het onderzoek in een nieuwe fase komt.

 

Reacties