112

[UPDATE] Aanhouding na plofkraak in Duitsland; Bewoners terug naar huis

Foto: © Keistadnieuws.

Venlo – De politie heeft rond 05.30 uur vannacht in Venlo een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een plofkraak in Duitsland afgelopen nacht. Het betrokken voertuig, dat werd achtergelaten op de Gebroeders Wienerstraat, wordt momenteel door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht op mogelijk explosief materiaal. Uit voorzorg is het gebied afgezet en zijn een deel van een flat en een aantal woningen (in totaal ongeveer 65 bewoners) in de directe omgeving ontruimd.

De plofkraak vond in de nacht van donderdag op vrijdag om iets voor 4:00 uur plaats in de buurt van Dortmund (Duitsland). Na een zoekactie op Duits grondgebied werd het betrokken voertuig middels een GPS-tracker in Venlo aangetroffen. In de omgeving kon even later een verdachte worden aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten die zich in het voertuig begaven.

Situatie onder controle
De situatie is onder controle. Een deel van de inhoud van het voertuig is door de EOD veiliggesteld. Dit door het ontstekingsmechanisme fysiek te scheiden van het explosieve materiaal. Het onderzoek duurt voort en de omgeving blijft afgezet.

Bewoners terug naar huis
Het plaats delict wordt verkleind, alle bewoners kunnen veilig terug naar hun woning.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gehoord of gezien dat mogelijk met de plofkraak te maken heeft en die zich nog niet bij de politie hebben gemeld.

Reacties