112

3 aanhoudingen door Pandora acties in Blerick

Foto: © Politie Blerick.

De afgelopen dagen zijn er in totaal 3 personen aangehouden bij acties van het project Pandora.

Vrijdag
Op vrijdag 19 maart 2021 zijn er twee personen aangehouden in verband met de handel in verdovende middelen en wapenbezit. Er werd gezien dat er op straat gehandeld werd in verdovende middelen, waarop zowel de koper als de verkoper werden gecontroleerd.  De verkoper, een 51 jarige man uit Blerick, werd meteen aangehouden en bleek nog in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De koper, een 23 jarige man uit Duitsland, werd in zijn voertuig gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat hij naast de verdovende middelen, ook een gasdrukpistool in zijn voertuig had liggen. Ook deze persoon werd vervolgens aangehouden.

Zatardag
Op zaterdag 20 maart 2021, werd er een voertuig gecontroleerd welke opvallend rijgedrag vertoonde.
In dit voertuig zaten twee personen. Gezien werd dat de bijrijder bij deze controle iets wegstopte in zijn sok. Na controle bleek dit een hoeveelheid hard en softdrugs te zijn. Ook was deze persoon in het bezit van een aanzienlijk contant geldbedrag.  Deze persoon, een 19 jarige man uit Blerick, werd vervolgens aangehouden. Zowel de verdovende middelen, als het contante geldbedrag zijn in beslag genomen.

Onderzoek
Het onderzoek in deze beide zaken loopt nog. Naast het strafrechtelijke traject zal ook het bestuurlijke traject worden ingezet. Zo zal er een advies worden opgemaakt naar de gemeente Venlo om een last onder dwangsom op te leggen voor drugshandel op straat. Deze dwangsom heeft een tarief van €5.000,- met een maximum van €20.000,-

Reacties