112

Straatdealer weer de fout in, eerste dwangsom verbeurd in Blerick

Foto: © Politie.

In de afgelopen maanden heeft burgemeester Scholten meerdere drugsdealers in Blerick een ‘last onder dwangsom’ opgelegd. In december is één van deze personen, een jongeman uit Blerick, weer door de politie aangehouden voor het dealen van drugs in de openbare ruimte.

Bij deze persoon wordt de opgelegde dwangsom nu voor een eerste keer verbeurd. Hij zal 5.000 euro moeten betalen binnen een termijn van 6 weken.

Het doel van de dwangsom is herhaling van de overtreding te voorkomen. De hoogte van de dwangsom is 5.000 euro per elke geconstateerde overtreding van artikel 2:74 van de APV, met een maximum van 20.000 euro.

Een dwangsom wordt opgelegd door de burgemeester. Met dit soort acties wil de burgemeester de handel in drugs verder ontmoedigen en daarmee de overlast bestrijden en de veiligheid bevorderen. De burgemeester kan een dwangsom opleggen zowel aan de straathandelaar als aan de koper van drugs.

Extra aandacht
De politie, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de belastingdienst werken onder de naam Pandora nauw samen om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Criminaliteit in de wijken moet stoppen. Dit gebeurt door gerichte acties, onderzoeken en controles. Het opleggen van een dwangsom helpt daarbij. Als iemand een dwangsom krijgt opgelegd geldt deze voor de hele gemeente Venlo. De politie heeft extra aandacht voor locaties waar drugsoverlast is.

Overlast melden
Drugshandel en drugsgebruik gaat gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen